15 руснаци, наети в Сирия от частна охранителна фирма, са

...
15 руснаци, наети в Сирия от частна охранителна фирма, са
Коментари Харесай

15 руснаци избити при експлозия в оръжеен склад в Сирия

15 руснаци, наети в Сирия от частна охранителна компания, са починали при детонация, раздрусала оръжеен склад в тяхната база в страната. Това оповестиха от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, представени от " Гардиън ".

Инцидентът е станал в склад за оръжия на компанията в село Табия Джазира в североизточната сирийска провинция Дейр ез Зор.

Директорът на центъра Рами Абдел Рахман съобщи, че въпросната съветска компания отговаряла за " защитата на нефтените и газови полета, следени от сирийския режим ".

" Петнадесет руснаци, работещи за съветска частна охранителна компания бяха убити при детонация в оръжеен склад на компанията в Табия Джазира в Дейр ез Зор ", посочи Рахман пред " Франс прес ".

Руските служащи са придружавали силите на режима, до момента в който са напредвали към петролните и газови полета, намиращи се източно от река Ефрат и които са следени от Сирийските демократични сили (СДС), подкрепян от Съединени американски щати алианс на кюрдски и арабски бойци, който е доминиран от кюрдите.

От Сирийския център настояват, че бойци на режима са се опитвали да се доберат до оръжията в склада, само че са провокирали експлоадирането на ловко замаскирана бомба. Уточнява се, че общо 23 души са били убити, в това число 15 руснаци. Другите жертви се счита, че са бойци на сирийския режим.

Това става след ответния удар на ръководената от Съединени американски щати коалиция поради нахлуване против основната квартира на Съюз на демократичните сили покрай газово поле на източния бряг на Ефрат. Десетки съветски наемници се твърди, че са били избити при нападението.

Правителството на сирийския президент Башар Асад жигосах ударите като " военно закононарушение ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР