15 километра опашка от тирове, натоварени със зърно, се е

...
15 километра опашка от тирове, натоварени със зърно, се е
Коментари Харесай

15 км опашка от тирове със зърно на Кулата. Чакат от седмица

15 километра опашка от тирове, натоварени със зърно, се е извила на границата с Гърция при Кулата. Камионите чакат от седмица, с цел да преминат. И може да я затворят. Натоварени със зърно кораби също са блокирани в пристанищата. Кога ще бъде пуснат износът на зърнени култури? 

Този въпрос зададе Костадин Костадинов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите, по време на съвещанието на земеделската комисия в Народното събрание, на която изслушваха министъра на земеделието Иван Иванов.

" Няма възбрана за експорт на зърно ", сподели министър Иванов. И изясни, че поради усложнената конюнктура, периодите за митнически инспекции са удължени до най-много по предписание на финансовия министър Асен Василев. 

" Ако срокът за инспекция е от 3 до 7 дни, да вземем за пример, наредбата е инспекцията да продължи 7 дни, по този начин ли ", попита ръководителят на бюджетната комисия Пламен Абровски /ИТН/. И получи позитивен отговор. Министър Иванов сподели още, че Асен Василев е обяснил това на зърнопроизводителите. Те пък разясниха, че въпреки да няма публично издадена възбрана за експорт, което е комплицирана процедура, де факто се случва тъкмо това. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР