15 Април Една от най-съществените промени по време на пандемията

...
15 Април Една от най-съществените промени по време на пандемията
Коментари Харесай

28% от служителите споделят за влошено психично здраве по време на пандемията

15 Април
Една от най-съществените промени по време на пандемията от COVID-19 е размиването на границите сред работа и персонален живот, заради потребността да работим от у дома. Това постанова фирмите да създават нови ефикасни стратегии за богатство на своите чиновници. Причината е, че физическата изолираност и несигурната стопанска система са съдействали за понижаване на психологичното богатство на хиляди работещи. Данните са от изследване на Adecco Group, озаглавено " ".

По-голямата част от интервюираните водачите в компании декларират, че се усещат неподготвени да водят диалози за психологичното богатство на чиновниците си. 54% от тях споделят, че е мъчно да дават ефикасни препоръки на хората си по отношение на психическото им благоденствие по време на пандемията. Едновременно с това, половината от мениджърите признават, че е мъчно да преценяват по какъв начин се усещат чиновниците им. 28% от чиновниците пък декларират, че психологичното им здраве се е влошило по време на пандемията.

Липсата на ефикасни принадлежности в мениджърските екипи за решение на този проблем в допълнение се ускорява от упованията на чиновниците, 80% от които са мнение, че техният шеф е виновен за обезпечаването на по-добър работен свят.

Според Adecco това изисква по-голям фокус върху възстановяване на корпоративните стратегии за богатство. В продължение на десетилетия доста компании вложиха главно в услуги или привилегии, основани на улеснения, като фитнес зали и маси за пинг-понг. С променената работна среда, те обаче не са използвани и им липсват основните детайли, нужни за дълготраен триумф.

Затова експертите оферират на организациите да помислят за един нов холистичен модел, който да е задоволително резистентен и работещ в дълготраен пан. Той обезпечава повсеместен метод към благосъстоянието на чиновниците, който сплотява както ръководството от горе надолу, по този начин и противоположната връзка от долу нагоре. Холистичният метод включва 4 детайла: психическото и физическото богатство, обществен аспект (способността на чиновниците да се свързват, да се ангажират с другите, да се приобщават) и не на последно място задачата от съществуването на компанията, основана на общи полезности и правила, които служат като мотивация на чиновниците.

Например, компания, която е изправена пред липса на ангажираност измежду чиновниците, може да откри, че главната потребност в екипите е по-добра поддръжка. За да реализира това, компанията може да внедри решения като: Организиране на дни, отдадени на развиването на избрани умения в служителите; Нови информационни канали за шерване на вести и обществени покани; Нова структурирана стратегия за поощряване, обвързвана с менторство или психическо благосъстояние; Нови функции в екипа на компанията, които да се концентрират върху ангажираността и благоденствие на служителите; Нови технологии и платформи, които да оказват помощ за увеличението на богатство на екипа. Според Adecco подобен холистичен метод към корпоративното богатство може да бъде ефикасен за привличане, ангажиране и задържане на най-хубавите гении и възстановяване на цялостното им показване. В основата на сполучливите компании в пост пандемичния свят ще е тъкмо обезпечаването на благоприятни условия на чиновниците за поддържането на по-добър баланс сред персоналния живот и сполучливата кариера.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР