142-годишнината от Шипченската епопея и 85-годишнината от откриването на Паметника

...
142-годишнината от Шипченската епопея и 85-годишнината от откриването на Паметника
Коментари Харесай

Честваме 142 години от епопеята на Шипка

142-годишнината от Шипченската епопея и 85-годишнината от откриването на Паметника на свободата ще отбележим на 24 август. Националните тържества на върха са под патронажа на президента Румен Радев.

Заради честванията проходът Шипка ще бъде затворен за директно преминаващи транспортни средства на 24 август. Ограничението ще важи за времето от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта за пътя Габрово-Шипка-Казанлък в двете направления, оповестиха от АПИ.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната и назад ще се пренасочи през прохода Хаинбоаз. В посока север-юг колите ще се движат от Русе-Велико Търново-Дебелец-проход Хаинбоаз- Гурково- /Казанлък, Стара Загора, Бургас/. В посока юг-север придвижването ще става през Гурково-проход Хаинбоаз-Дебелец-/Велико Търново, Русе/.

Местното придвижване и идващите от запад коли ще бъдат пренасочени по маршрута Габрово-Трявна-село Белица-село Вонеща вода-проход Хаинбоаз и назад.

През прохода Шипка ще се пропущат единствено рейсове и леки коли с посетители и гости на събитието, както и проведен междуградски автобусен превоз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР