14 от общо 34 български проекта са одобрени в рамките

...
14 от общо 34 български проекта са одобрени в рамките
Коментари Харесай

14 български проекта одобрени по програмите на Европейската космическа агенция

14 от общо 34 български плана са утвърдени в границите на първите две тръжни процедури на Европейската галактическа организация, като се чака в третия стадий този брой да се усили. Това стана ясно от изявление на министъра на стопанската система Емил Караниколов по време на районния семинар “Услуги, основани на галактически данни за развиване на районни тактики в цифровата стопанска система: Балкански и Черноморски перспективи”. По думите му с подписването на Споразумението за Европейска кооперираща страна и присъединяване по Плана за европейска кооперираща страна от 2015 година, България е нараснала капацитета си за развиване на МСП и е подобрила вероятностите за вложения в галактическия бранш.



„ От първата тръжна процедура на ЕКА за България са изпълнени 5 плана, а от втората утвърдените планове са 9, които все още са на стадий договоряне. Третата тръжна процедура за България беше отворена на 12 февруари 2018 година и завърши на 13 април 2018 година като упованията са броят на утвърдените планови оферти да бъде повишен “, посочи Караниколов.

Икономическият министър изясни, че плановете, създадени в границите на стратегиите на Европейската галактическа организация, показват благоприятни условия за поддръжка на политиките за наследник напредък, земеделие, ръководство на водите, сигурност и непоклатимост. По думите му галактическите услуги и действия способстват доста за развиването на цифровата стопанска система посредством даване на реформаторски услуги и огромни размери от данни.

„ Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз поставя нужните старания за продължение на дебата за бъдещето на европейската галактическа политика, като триумфът на водещите Европейски стратегии „ Коперник “, „ Галилео “ и „ ЕГНОС “, тяхната последователност и развиване са от значително значение за обезпечаване на стратегическа самостоятелност на Европейски Съюз “, акцентира Караниколов и добави, че преглежда събитието като стадий от взаимните дейности на ангажимент за все по-широк и деен спор за бъдещето на европейската галактическа политика.

“Европа би трябвало да продължи да поддържа водеща си позиция в галактическите технологии и нововъведения, да усилва своя дял на международните пазари и да се възползва от опциите, които развиването на галактическата политика предоставя”, безапелационен е Караниколов.

“Услуги, основани на галактически данни за развиване на районни тактики в цифровата стопанска система: Балкански и Черноморски перспективи” е първото по рода си събитие, на което семейства България. Семинарът се организира под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейският съюз, с поддръжката на Европейската асоциация на сдруженията за отдалечено наблюдаване и Българската академия на науките.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР