14-о издание на Tattoo Fest Sofia 2019 ще събере на

...
14-о издание на Tattoo Fest Sofia 2019 ще събере на
Коментари Харесай

Правят първия у нас Музей на татуировката

14-о издание на Tattoo Fest Sofia 2019 ще събере на едно място татуисти и сродни субкултури, на 15 и 16 юни в зала Универсиада. Почитателите на бодиарт изкуството ще имат шанса да се срещнат онлайн с български и непознати студиа и техните творби, стилове и техники.

На фестивала ще бъде построен и първият в България Музей на татуировките , който ще опише на всички гости тяхното значение за античните култури и еволюцията на бодиарта до през днешния ден.

Специален посетител на събитието ще е международно известният македонски татуист Горан Мичич, който ще организира профилиран мастър клас за другите техники и стилове на татуирането.

И както традицията на Sofia Tattoo Fest повелява, всред работата на неуморимите машинки на тату артистите, фестивалът ще предложи разнообразна стратегия и през двата дни.

Посетителите ще имат опция да видят неповторимото осъществяване на Evolution Dance Studio от Москва, които са подготвили зрелищни въздушни и отвесни акробатични осъществявания. Феновете на танцовото изкуство ще могат да видя и специфичното осъществяване на брейк танцьорите от Breaking School BlackStorm.

Музикалната стратегия ще бъде изпълнена с разнообрази е от стилове. Илян Ружин от Фалшименто е подготвил сет с rockabily, indie и pop, в първия ден на фестивала. Щафетата след него поема Джулиета Интергалактика с диско, итало и нюуев сет. Феновете на Trap, Rap, Rap core и Hardcore музиката ще се изкефят на осъществяването на Sava & Marton. Първият фестивален ден ще приключи с Rawland, който ще ни показа качествената селекция, безкомпромисни сетове и иновативност зад пулта. Неделята ще продължи с Ilko и хип хоп, old scool, alterantive сет. След него превключваме на електро и инди поп с Мартин и ще приключим с нюуев и готик звучене с Gothprince.

Бодиартът не е единствено мастило под кожата и това ще покаже Mаноела Игнатова от Henna Nomad. Тя е хена актьор от Пловдив, който черпи ентусиазъм от другите култури и основава собствен личен жанр Мехенди. Освен нея ще се изяви и художникът Калин Попов, който ще рисува по тялото с аерограф.

Две мега яки художествени колаборации ще се случат на фестивала сред татуиста Емил Сапаревски и художникът Събин Бойкинов. Te ще вземат присъединяване в art fusion сесия, в която всеки от двамата ще рисуват два противоположни края стена, до момента в който не се срещната в средата. Към това предизвикателство се причислява и цифровият художник Мирослав Петров, който дружно със Събин ще импровизират върху таблети, а посетителите ще могат да следят процеса на особено построени за това огромни екрани.

На Tattoo Fest Sofia 2019 посетителите ще могат да открият доста тату консумативи, здравна козметика за грижа за кожата по време и след довеждане докрай на татуировката. Щандове с дизайнерски бижута и облекла. Барбър ъгъл, където господата могат да получат професионално оформяне на прическата или брадата. Специално построен фото ъгъл, на който посетителите могат да си създадат професионална фотосесия на татуировките си. Фестивалът е отворен и за най-малките, за тях е очакван детски ъгъл, в който да развихрят въображението си с мастило в ръка.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР