14 милиона лева отпусна правителството на днешното си редовно заседание

...
14 милиона лева отпусна правителството на днешното си редовно заседание
Коментари Харесай

Борисов: Отпускаме 14 млн. лв за ремонти. Не делим хората на наши и ваши

14 милиона лв. отпусна държавното управление на днешното си постоянно съвещание за поправки и инфраструктурни планове в 10 общини и за построяването на нов учебно-изследователски корпус в Русенския университет " Ангел Кънчев ". Премиерът съобщи, че държавното управление ще подкрепи всички обитаеми места в България. Не разделяме хората, нито кметовете на наши и ваши, съобщи Борисов.

Финансова поддръжка в размер на 10,5 милиона лв. от държавното управление през днешния ден получиха общините: Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе. Отделно по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и кабинетът подкрепя община Панагюрище с 2,5 млн. лв. за разчистване на речното корито на река Луда Яна.

С обезпечените 450 000 лв. община Аксаково ще доизгради многофункционална постройка за публично обслужване в село Изворско. Кметът на Аксаково Атанас Стоилов посочи, че с приключването на плана обитаемото място ще промени напълно образа си. Стоилов акцентира, че за региона е от извънредно значение завършването на Автомагистрала " Хемус ".
 Борисов: На 17-18 март отваряме Автомагистрала Обновена
Борисов: На 17-18 март отваряме Автомагистрала " Хемус " в частта с тунел " Витиня "

Той направи коментара по време на ревизия

Премиерът Борисов уточни, че по построяването на автомагистралата, която е с големи мащаби. " От това, което видях през вчерашния ден по време на огледа на " Хемус ", съм огромен оптимист. Мостовете са доста напреднали. Ще видите след 2 години разликата за Севера и Северозапада.

Правителството обезпечи 1 млн. лв. за ремонт на улична и пътна мрежа на територията на община Враца. Община Сливница получава от кабинета 3,6 млн. лв., с които ще се извърши реорганизация на част от вътрешната водопроводна мрежа в село Алдомировци. Кметът на Сливница Васко Стоилков също означи, че в пандемията се усилва потокът от искащи да се заселят на територията на общината. А поради многото планове, които се осъществят в региона сега като Автомагистрала " Европа ", в идващите години общината ще се трансформира в една от най-желаните дестинации за живеене.

Правителството поддържа община Велинград с 1,2 млн. лв. за ремонт на уличната мрежа в града и в село Света Петка. " Община Велинград се промени напълно, построиха се километри пътища, километри улици. А по този начин се задържат младежите в дребните обитаеми места. Освен пътищата, готово е и учебното заведение в село Биркова. Това, което се случи през последните 2 години, 50 години не се е случвало на територията на община Велинград ", съобщи кметът й Костадин Коев.
 Земна маса се свлича до къщи в Перник
Земна маса се свлича до къщи в Перник

От общината чакат отговор на " Геозащита "

Чрез бюджета на община Перник на днешното държавно съвещание бяха предоставени 1,5 млн. лв. за главен ремонт на вътрешна водопроводна мрежа в село Драгичево и за създаване на тръбопровод в тамошния кв. " Копринено орище ". Кметът на Драгичево Виктор Викторов посочи, че в никакъв случай за обитаемото място не е било правено толкоз доста за възстановяване живота на хората.

С обезпечени 410 000 лв. Община Пордим ще извърши реорганизация и обзавеждане на Читалище " Просвета-1918 " в село Каменец. Кметът на Пордим Детелин Василев изрази признателност за поддръжката на държавното управление към дребните обитаеми места. Община Тутракан получи средства от кабинета в размер на 500 000 лв. за реорганизация на локален път, който е значима връзка за село Цар Самуил. Кметът на Тутракан Димитър Стефанов означи, че с реализирането на плана ще се съкрати дистанцията, която както учениците, по този начин и всички останали поданици би трябвало да изминават, пътувайки по трасето в района.

Правителството отпусна 800 000 за реорганизация на вътрешна водопроводна мрежа на село Нови хан. Кметът на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов акцентира значимостта на финансовата поддръжка за жителите в региона.
 Дядо кърпи дупките по пътя сред две села Обновена
Дядо кърпи дупките по пътя сред две села

Мъжът не за първи път го прави

Кабинетът обезпечи също над 1 милион лв. за реорганизация на 4 улици и на междублоковото пространство в жилищен квартал № 114 в град Етрополе. В хода на постоянното си съвещание Министерският съвет утвърди 1 млн. лв. за Русенския университет " Ангел Кънчев ", с които ще се построи нов учебно-изследователски корпус. Ректорът на висшето образователно заведение проф. Христо Белоев съобщи, че корпусът ще бъде подготвен до края на годината. " Със основаването на огромни съвременни лаборатории ще се даде нова опция дружно с бизнеса, с университетите от нашата страна и чужбина, да участваме в огромни планове и да способстваме за развиването на науката ", акцентира Белоев. Ректорът изрече признателност към държавното управление за нарастването на заплатите на преподавателите от висшето обучение. " Това е една доста сериозна крачка и тласък към всички академични преподаватели ", безапелационен бе Белоев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР