14 000 полицейски служители ще охраняват местните избори в неделя,

...
14 000 полицейски служители ще охраняват местните избори в неделя,
Коментари Харесай

14 000 полицаи ще охраняват местния вот

14 000 полицейски чиновници ще охраняват локалните избори в неделя, заяви Министерство на вътрешните работи. Създаден е специфичен щаб, който ще следи за пазаруване на гласове и други закононарушения. Сградите, в които се съхраняват изборните документи, са под непрекъсната защита. Занасянето на протоколите и обработката им ще се прави там, където и в последните години – “Арена Армеец ” в София, Двореца на културата и спорта във Варна и така нататък Това значи лимитирано придвижване в регионите им. Специално в столицата са обезпечени 170 патрулки, които да ескортират преместването на книжата от секционните комисии.

365 са сигналите за нарушавания към този момент, 11 са арестуваните лица, написани са 4 акта, предупредителните протоколи са 1194, регистрира още Министерство на вътрешните работи. Като цяло до момента ситуацията е нормална, не е смущаван публичният ред.

Гражданите с изтекла или изгубена персонална карта ще могат да гласоподават със особено уверение. То се издава в бюрата на Министерство на вътрешните работи, а те ще работят през уикенда. Тези удостоверения ще важат единствено на 27 октомври, за балотажите седмица по-късно са нужни нови.

 

СРЕЩУ ПОЖАР

Органите за пожарна сигурност са направили над 5000 инспекции в обекти, свързани с изборите. Връчени са 208 наставления. Членовете на комисии са инструктирани да не употребяват ексцентрични отоплителни уреди или да ги оставят без контрол.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР