137 години ни делят от онзи повратен момент, когато българският

...
137 години ни делят от онзи повратен момент, когато българският
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Народът показа, че покорството не може да е национална стратегия

137 години ни разделят от оня преломен миг, когато българският народ пое съдбините си напълно в свои ръце и сподели за следващ път, че покорството не може да е национална тактика, както и че която и да е друга страна няма по какъв начин да дефинира бъдещето ни.

Този урок е изключително скъп и през днешния ден, тъй като той ни демонстрира смисъла на държавническата зрялост и политическата мъдрост, на желанието за разцвет и единство, на достолепието и същинския патриотизъм… Качества, за жалост, не постоянно срещани през последните години измежду така наречен „ водачи “, само че за сметка на това оставащи неразделна част от обществото “, с тези думи регионалният шеф на Русе Анатоли Станев се обръща към жителите на района по случай идното отбелязване на 137-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Той ще взе участие и в утрешната гала, която се провежда от Община Русе и ще се организира от 11.00 часа пред Паметника на починалите през Сръбско-българската война. По време на нея кметът Милков и Анатоли Станев ще произнесат слова, като присъстващите ще имат опцията да чуят елементи от текста на Възванието на Българския скришен централен революционен комитет за прокламиране на Съединението. В знак на благодарност ще бъде строен почетен часовой от русенския гарнизон, а Духовият оркестър ще извършва празнични маршове. Водещ на събитието ще бъде Венцислав Петков. По традиция честването ще приключи с поднасяне на венци и цветя. 

„ Нека си спомним за идеала на нашите предшественици и да го последваме с нужния кураж и безкористност! Вечна памет за храбрите българи, които вградиха орисите си в националния блян! “, добавя още в обръщението си Станев. Той благодари на управлението и екипа на Общината за организацията на събитието, като акцентира тяхната основна роля за провеждането на мероприятия в областта на културата и съхраняването на историческата памет.

Шести септември е разгласен за формален празник на страната с решение на Народното събрание от 18 февруари 1998 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР