13 ментори от Кока-Кола ХБК България обучават младежи в 20-тото

...
13 ментори от Кока-Кола ХБК България обучават младежи в 20-тото
Коментари Харесай

13 ментори от Кока-Кола ХБК България обучават младежи в 20-тото юбилейно издание на „Мениджър за един ден“

13 ментори от Кока-Кола ХБК България образоват младежи в 20-тото юбилейно издание на „ Мениджър за един ден “ Компанията поддържа самодейността за поредна година като част от просветителната си стратегия #YouthEmpowered
Утвърдени мениджъри oт една oт най-успешните ĸoмпaнии в света – Кока-Кола, се включиха в образованието на 26 младежи в 20-тото юбилейно издание на „ Мениджър за един ден “, което се организира на 10 май под мотото: „ Силата на един екип “. Компанията отвори вратите си за шести път, с цел да одобри виртуално бъдещето потомство мениджъри, участващи в самодейността на Джуниър Ачийвмънт България. По този метод за последните шест години над 90 младежи станаха част от екипа й в България за един ден.

Като част от световната просветителна стратегия на компанията #YouthEmpowered, за поредна година възпитаници и студенти получиха опция да се причислят към мениджърския й екип и да схванат коя е тайната съставна част за триумф на Кока-Кола ХБК България, до момента в който са част от пет екипа в направленията: „ Хора и просвета “, „ Маркетинг нововъведения “, „ Финанси “, „ Дигитални решения и платформи “ и „ Техническа функционалност “. В рамките на самодейността 26 любопитни и амбициозни младежи бяха посрещнати от тринадесет ментори с потвърден опит на топ позиции в компанията. Екипът на Кока-Кола показа сполучливи практики и принадлежности от работата си в обособените области, като показа и скъпи познания и на практика насоки в разнородни тематики.

Мащабната самодейност на Джуниър Ачийвмънт България си слага за цел да даде опция на учениците и студентите да влязат в „ кухнята на бизнеса “ и от първо лице да придобият действителен и значим опит, който е от значително значение за бъдещата им реализация в разнообразни компании, организации и институции. Благодарение на годишните срещи сред младежите и топ представители на бизнеса единствено за един ден може да се възпламени предпочитание, мотивация и упоритост в един младеж, които да го водят в кариерния му път напред.

„ Щастливи сме, че посредством партньорството на Кока-Кола ХБК България и Джуниър Ачийвмънт съумяваме за шеста поредна година да се срещнем с бъдещите млади мениджъри на България и да им предадем парченце от знанията и компетенциите, които се търсят на пазара на труда и са нужни за развиването на всеки сполучлив експерт “, разяснява Мая Иванова, управител „ Корпоративни партньорства и обществена отговорност “ в Кока-Кола ХБК България.

Екипът на компанията оказва помощ на „ мениджърите за един ден “ да надникнат в работното всекидневие, демонстрира им по какъв начин се случват процесите от вътрешната страна и ги въодушевява да открият своето професионално предопределение като част от просветителната стратегия на Кока-Кола #YouthEmpowered. Тя обезпечава пълноценна подготовка на хиляди младежи на възраст 16-26 години, като главният фокус е върху три целеви групи: възпитаници в главен стадий на обучение от учебни заведения (с висок % на отпадане от просветителната система), възпитаници в последните години на гимназиално обучение (с цел предварителна защита от бъдещо отпадане от просветителната система и пазара на труда) и студенти (с фокус върху повишение на мотивацията и квалификацията за сполучлив кариерен старт). От основаването си през 2017 година до през днешния ден, над 300 експерти са отделили близо 4 000 часа за доброволчество в границите на програмата, с помощта на които са обучили повече от 16 000 младежи от разнообразни градове на България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР