13 броя миячни автомобили ще се грижат за чистотата на

...
13 броя миячни автомобили ще се грижат за чистотата на
Коментари Харесай

АКЦИЯ! Пловдив посреща пролетта чист и спретнат

13 броя миячни коли ще се грижат за чистотата на пловдивските улици. Това съобщи шефът на общинското дружество „ Чистота ” Десислава Георгиева, която дружно с зам.-кмета по „ Екология и опазване на здравето “ Иван Стоянов дадоха старт на пролетното миене на улиците в града.
„ Официално през днешния ден даваме старт на пролетното миене на улиците през днешния ден. Подготвени сме с 13 броя миячни коли, които ще мият на маркуч. Подменили сме им дюзите, с цел да има по-голяма бликам и да бъде по дейно миенето на града ” съобщи Десислава Георгиева.
Иван Стоянов уточни, че традицията с откриването на пролетното почистване на улиците се възобновява и добави, че Пловдив е градът, в който миенето на улиците започва толкоз рано.
„ Радвам се, че традицията за формалния старт на миенето на улиците се възобновява. Пловдив може би е първият град, в който се почва толкоз рано миенето – на 1 март. Сега започваме интензивно миенето, с цел да можем да отговорим на упованията на пловдивчани, а и най-много да отговорим за подобряването на атмосферния въздух, тъй като знаем, че Община Пловдив е доста сензитивна на тази тематика. Въвеждаме миенето на маркуч по вътрешно кварталните улици освен при главните булеварди, с цел да може да се измие под колите и на тротоарите ”, съобщи Стоянов.
Улиците ще се мият всекидневно, тъй че в действителност да се видят резултатите от напъните, които поставят от предприятието, разяснява още Десислава Георгиева.
Тя насочи зов към жителите да съблюдават графиците за събирането на едрогабаритните боклуци, които се разгласяват ежеседмично. На събитието участваха и районните кметове на град Пловдив.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР