13:15 ч.Кирил Петков представи кандитатурата за премиер Кандидатурата на Николай

...
13:15 ч.Кирил Петков представи кандитатурата за премиер Кандидатурата на Николай
Коментари Харесай

Депутатите решават съдбата на кабинета Денков-Габриел

13:15 ч.Кирил Петков показа кандитатурата за министър председател

Кандидатурата на Николай Денков за министър председател с втория мандат беше показана от един от водачите на ПП-ДБ Кирил Петков. В речта си от пленарната естрада той показа Денков като един от " топ учените в света " и дефинира Мария Габриел, която ще поеме поста след Денков, като същински " европейски водач "

" България е страна, в която има доста проблеми за решение, само че по-рядко приказваме, че България е страна, пред която има доста благоприятни условия... Днес акад. Денков и Мария Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е допустимо и надарените могат да работят дружно, с цел да изведат България напред. Съставът на България също е изпълнен с гений ", съобщи той.

13:05 ч. Заседанието стартира. В залата се записаха 235 народни представители, което значи, че за избиране на ново постоянно държавното управление са нужни най-малко 118 гласа.

13:00 ч. На изключително съвещание Народното събрание гласоподава проектокабинета " Денков-Габриел ", откакто през вчерашния ден президентът Румен Радев издаде декрет за сформиране на държавно управление.

Народните представители разискват и гласоподават по три точки, включени в дневния ред - избор на министър-председател, приемане на конструкция на Министерски съвет и избиране на подобен. беше разгласен в петък от кандидат-премиера Николай Денков и Мария Габриел (ГЕРБ), която е претендент за поста вицепремиер и министър на външните работи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР