12-месечно гъвкаво отлагане на Брекзит ще предложи на Великобритания председателят

...
12-месечно гъвкаво отлагане на Брекзит ще предложи на Великобритания председателят
Коментари Харесай

Брюксел ще предложи 12-месечно отлагане на Брекзит

12-месечно " гъвкаво " отсрочване на Брекзит ще предложи на Англия ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, съобщи Би Би Си, като цитира почитан неназован източник от Европейски Съюз.

Планът му, който би трябвало да бъде утвърден от европейските водачи на срещата на върха идната седмица, би разрешил на Обединеното кралство да напусне по-скоро, в случай че Народното събрание ратифицира договорката.

Днес във Англия не престават договарянията за намиране на излаз от рецесията сред Консервативната и Лейбъристката партия. Към момента е ясно, че английският министър-председател Тереза Мей ще насочи документално настояването на Англия за отсрочване на Брекзит, според решението на Народното събрание.

След пропускането на първата дата за излизането на страната от Европейски Съюз - 29 март, новата планувана е 12 април. Въпреки това и досега няма утвърдено съглашение от английския парламент по какъв начин да стане това и по какъв начин да бъде решен въпросът с външната граница на Европейски Съюз след Брекзит.

Туск е декларирал, че е намерил отговор преди срещата на високо ниво на 12 април, написа кореспондентът на БНР. По-рано Брюксел разгласи, че Англия би трябвало до 12 април да каже дали ще взе участие в изборите за Европейски парламент, в противоположен случай по-дългото отсрочване на Брекзит може да се окаже невероятно.

Според почитан източник от Брюксел Туск счита, че препоръчаното от него 12-месечно отсрочване отстрани опцията Англия непрекъснато да желае отсрочване на напускането си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР