12 хиляди работещи в комплекса „Марица-Изток“ ще бъдат освободени според

...
12 хиляди работещи в комплекса „Марица-Изток“ ще бъдат освободени според
Коментари Харесай

ВМРО с автошествие срещу съкращаването на 12 хил. работници от „Марица-Изток“

12 хиляди работещи в комплекса „ Марица-Изток “ ще бъдат освободени съгласно новия районен проект за обективен преход. Затова сигнализира Вътрешна македонска революционна организация на конференция в Българска телеграфна агенция – Стара Загора и обявиха, че ще блокират пътища.

" Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме били съперници да се унищожава българската енергетика поради зелената химера. Заради войната в Украйна редица европейски страни се отхвърлят от зелената сила. Преди войната желаеха да се махат централите и в случай че може да възпроизвеждаме ток, до момента в който някой върти педалите ѝ. „ Зелената договорка “ унищожава енергетиката в Източномаришкия басейн ", безапелационен беше Джамбазки.

" Слушахме държавното управление на Петков, което даваше изказвания, че ще резервира работните места, в действителност не са преговаряли изобщо. По болшевишки българското държавно управление се съгласява да бъдат махнати 12 хиляди работни места и да се унищожи българската промишленост. Безотговорното отношение ще ликвидира промишлеността. В цялостния безпорядък, в който се намира българската страна, такава значима тематика да бъде ликвидирана небрежно в междувремето на служебно и безконтролно държавно управление, в навечерието на безобразни избори, ние няма да го позволим и по тази причина започваме с протестните акции и аз ще внеса в Европейската комисия нашите оферти за смяна на районния проект за обективен преход. Трябва да мислим за енергетиката на България ", заключи Джамбазки.



Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов дефинира този акт като нападение против националната сигурност на България.

" Явно държавното управление на Петков търгува с България. Явно 12-те хиляди работни места е била цената за завода за акумулатори. Това ръководство, което си отиде, сподели какво е да ни ръководи една зелена химера. Вътрешна македонска революционна организация години наред е отстоявала тезата, че България би трябвало да пази личния си въгледобив. Няма да спрем с протестните акции. За нас вододелът на тези избори ще е дали ще се приказва за политики, които да способстват за страната ни или за идеологии, които единствено ще звучат гръмко ", съобщи Веселинов.



Съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация, дружно с недоволни от региона поданици се насочиха към Раднево, където организираха първото протестно автошествие. Джамбазки и Веселинов обявиха, че това няма и да е последното, до момента в който няма правдивост за всички тези 12 хиляди работещи в Източномаришкия басейн.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР