12-годишно дете стои в скута на шофьор и управлява автобус

...
12-годишно дете стои в скута на шофьор и управлява автобус
Коментари Харесай

Собственикът на автобуса с дете зад волана: Вътре не е имало никакви пътници

12-годишно дете стои в скута на водач и ръководи рейс на автомагистрала " Тракия ". Клипът беше оповестен в обществените мрежи, а от него излиза наяве, че рейсът е с пловдивска регистрация. От полицията в Бургас обявиха, че в рейса не е имало други пасажери, с изключение на фамилията на детето.

Шофьорът на рейса, като се изключи че ръководи транспортното средство дружно с детето, в лявата си ръка държи и мобилен телефон. Видеото е заснеснето през вчерашния ден малко преди обяд в посока София.

Илиян Шаханов - притежател на рейса: " Автобусът се прибира празен от Бургас към Пловдив, не е имало никакви пасажери вътре в рейса. Не е негово дете. Просто приятелско дете. Водачът не е напускал мястото си. Просто детето е пред него. Не знам каква е била повода. Може би за детето е една сбъдната фантазия. Не мисля, че е естествена постъпката. "

Според притежателя, рейсът е нов и оптимално безвреден:

" Има режим за следене на лентата. Не може да напуща лентата, нали. След това алармира и рейсът да стопира, в случай че няма лидер или не се държи кормилото. "

Докато детето управлявало транспортното средство, фамилията му спяло. Според лидера, това са негови другари.

" Не е смятал, че прави някакво огромно нарушаване, тъй като се касае за време не повече от една минута, като той не е губил за нито секунда ръководството на рейса. Ако се потвърди, може да има преустановяване на регистрацията, като срокът е от шест месеца до една година има и спомагателни форми, които да глобяват лидера ", изясни Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

От компанията обявиха за Българска национална телевизия, че неотложно са стартирали вътрешно следствие и изискват от локалните си сътрудници високи стандарти за сигурност и качество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР