12-годишният Джона Ларсън определено вярва, а и доказва, че плетенето

...
12-годишният Джона Ларсън определено вярва, а и доказва, че плетенето
Коментари Харесай

12-годишен вярва. че може да промени света с плетене

12-годишният Джона Ларсън несъмнено има вяра, а и потвърждава, че плетенето на една кука може да промени света. Занаята научава, когато е петгодишен. Оттогава до през днешния ден е сътворил стотици творби, доста от които носят обществени послания. Творбите му варират от плетени платна с лозунги като, през кукли и стигат чак до основаването на одеяла.

Веднъж приключил своите творби, Джона избира да ги продава, като подарява приходите на неправителствена организация, насочена към устойчивото развиване на Етиопия и. 

„ Да даря парите си на „ Корените на Етиопия “, беше необикновено за мен. С моя помощ са издигнати библиотека и научна лаборатория за децата в района, където съм роден. И то поради съдействието на донорите! “, разказва пред My Modern Met Джона Ларсън. 

Усилията на Ларсън вървят ръка за ръка с огромната, която изпитва към плетенето. Сам споделя, че обичаното му нещо в плетенето е... самото плетене. И до момента в който доста от другарите му по поминък се лимитират до направата на шалове и шапки, то Джона обича самичък да основава провокации за себе си с нови изобретения. И в случай че въпреки всичко би трябвало да направи своя избор, той ще се спре на шаловете. Защото за него преметнатият върху облегалката на диван шал е прелестна панорама. 

Любовта си към занаята Джона придвижва и към своите другари, които образова на нови техники или пък посвещава в света на плетенето. Източник на ентусиазъм за мнозина е и Инстаграм профилът на момчето, където дава своите насоки за начинаещите. В допълнение на това Ларсън издава и своята втора, отдадена на плетенето. В галерията ни можете да се насладите на творбите на Джона.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР