12 години, след като триумфира като най-малкия победител в историята

...
12 години, след като триумфира като най-малкия победител в историята
Коментари Харесай

Мина Пенкова отново устремена към върха на Бургас и морето

12 години, откакто победи като най-малкия победител в историята на състезанието за реализатор на " Бургас и морето ", Мина Пенкова още веднъж потегля към успеха в едно от най-престижните музикални надпревари у нас, научи ДУМА от Илия Илиев, управител.

" Тръгваш ли? " е името на песента, с която надарената бургазлийка ще се показа пред феновете в Летния спектакъл на 3 август. Публиката познава Мина като част от групата " Петте сезона ". На 30-ото юбилейно издание на състезанието песента им " Полунощ е " сграбчи и двете статуетки - най-високото отличие на журито и премията на публиката.

Този път обаче чаровната изпълнителка влиза в конкуренцията и като създател. Тя сама основава текста на песента, с която ще взе участие тази година. Музиката е на Цанислав Петков, неин сътрудник от " Петте сезона ", един от най-младите диригенти в България, който сега управлява Камерния оркестър в Хасково и дирижира едни от най-сложните заглавия в Държавната опера в Бургас. Екипът се добавя от носителя на огромната премия на " Бургас и морето " от 2017 година Петър Алексиев, който прави аранжимента.

" Песента " Тръгваш ли? " е нашата страст в ноти, споделя Мина. Тя споделя за разделите, които не можем да предотвратим, колкото и да ни се желае. През цялото време се стремяхме музиката и текстът да вървят в синхрон. Сядайки пред белия лист, си сложих задача да преведа нотите, които Цанислав изсвири, в думи. " Зад съвършеното звучене стоят няколко огромни имена. В " Тръгваш ли? " ще чуем цигуларя Стоимен Пеев, виолиста Кирил Христов и челиста Димитър Тенчев, които са част от камерния отбор " Софийски солисти ".

Това ще бъде първата независима изява на Мина, откакто стана майка. Ева, която към този момент е на година и два месеца, сигурно ще бъде най-малкият фен на състезанието и за първи път ще приветства майка си онлайн в Летния спектакъл.

Линк към песента:
https://www.youtube.com/watch?v=g_PPffdTCUo
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР