12 000 полицаи се грижат за охраната на Париж тази

...
12 000 полицаи се грижат за охраната на Париж тази
Коментари Харесай

Франция и Германия посрещат Нова година при засилени мерки за сигурност

12 000 служители на реда се грижат за защитата на Париж довечера. Освен за посрещанетона новата година градът се готви и за следващия митинг на „жълтите жилетки“. Те приканват към нови демонстрации на „Шан-з-Елизе“, където е планувано светлинно и звуково шоу.

148 000 бойци, служители на реда, жандармеристи и пожарникари се грижат за сигурността на хората в цялата страна.

Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер прикани протестното придвижване на жълтите жилетки да не провокират вълнения и да оставят силите за сигурност да си правят работата и в случай че се наложи, да предотвратяват терористични набези, съобщи.

„Какво да чакаме от „жълтите жилетки“ ли? Безредици. Ясно е, че те провеждат или по-точно дезорганизират митингите си по този начин, че да основават вълнения. Само погледнете какво пишат в интернет!“, разяснява Кастанер.

Достъпът до „Шан-з-Елизе“ става единствено след обстойни инспекции. Полицаите не позволяват хора с фойерверки или стъклени бутилки.

В Германия, подготовката за най-голямото новогодишно празненство стартира с слагането на подиуми, краткотрайни бариери и бетонни блокчета в региона на Бранденбургската врата в Берлин. В среднощ жителите и гостите на немската столица ще следят светлинно шоу с фойерверки и лазери.

Участниците в огромното новогодишно празненство ще бъдат подлагани на щателни инспекции. С оглед на сигурността ще бъде неразрешено носенето на фойерверки, бутилки, остри предмети и огромни чанти. Алкохол ще може да се закупува единствено от щандове с позволение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР