111 нарушения на неправомерно паркирали автомобили върху дюни са установени

...
111 нарушения на неправомерно паркирали автомобили върху дюни са установени
Коментари Харесай

Над 100 коли засечени да паркират върху дюни по Северното Черноморие

111 нарушавания на непозволено паркирали коли върху дюни са открити това лято. В интервала от 1 май до 15 септември са осъществени общо 139 инспекции, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна, която следи за запазване на околната среда в областите Варна и Добрич.

Най-често нарушавания се откриват на режимите на: предпазена зона „ Езеро Дуранкулак “ – в рамките на морски плаж „ Космос “ и морски плаж „ Крапец - север “; в рамките на предпазена зона „ Шабла-Езерец “ - морски плаж „ Крапец-юг “; предпазена зона „ Комплекс Калиакра “ – морски плаж „ Болата “; предпазена зона „ Галата “ – морски плаж в землището на Варна, и с. Близнаци, община Аврен, в региона на предпазена околност „ Лимана “; предпазена зона „ Камчия “ – морски плаж „ с. Ново Оряхово “; предпазена зона „ Плаж Шкорпиловци “ – морски плаж „ Шкорпиловци “ и морски плаж „ Кара дере “.

На откритите притежатели са изпратени предложения за сформиране на актове за определяне на административно нарушаване - досега 20 на брой, а за останалите нарушавания сега се изискват информации за притежателите на колите. След сформиране на актовете в законоустановения период, ще бъдат завършени административно-наказателните преписки, формирани за нарушавания на Закона за биологичното многообразие.

В началото на август по самодейност на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна беше извършена среща за координиране на дейностите сред всички виновни институции с присъединяване на представители на локалните управляващи. Поставен бе акцент върху нуждата от усилване на съдействието сред институциите за провеждането на екологосъобразен туризъм по Северното Черноморие. Участниците разискаха разнообразни ограничения и дейности, които биха спомогнали за понижаване на случаите на нерегламентирано паркиране върху дюни. Като част от спомагателните ограничения за запазване на дюнните естествени местообитания Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна сложи осведомителни табели наоколо до дюните на плаж „ Космос “, попадащ в рамките на предпазена зона „ Езеро Дуранкулак “, указващи предпазения им темперамент и забранителните режими.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР