11 Юни Европейското първенство по футбол започва на 11 юни

...
11 Юни Европейското първенство по футбол започва на 11 юни
Коментари Харесай

Прогноза: Франция ще спечели Европейското първенство по футбол

11 Юни
Европейското състезание по футбол стартира на 11 юни 2021-ва - година по-късно от плануваното поради пандемията. Група учени от университети в Германия, Белгия, Австрия и Норвегия, употребяващи система с машинно образование, излязоха с прогноза за главния любимец за купата. Според техните калкулации Франция ще стане победител с възможност от 14,8%.

Прогнозата се базира на редица статистически модели, които регистрират мощните страни на тимовете и друга информация за тях - пазарна стойност, броя на играчите, взели участие в Шампионската лига, успеваемостта на играчите в клубните мачове, както и социално-икономически характерности на участващите страни, в това число индикатори за популацията и БВП.

Вероятният резултат е очакван от модел с машинно образование, комбиниращ изброените данни. Обучението му е извършено и въз основата на информация от четири европейски шампионати, извършени от 2004 до 2016 година.

За да изяснят вероятността другите тимове да доближат идващите кръгове и окончателната победа, учените, употребявайки модела, са направили цялостна симулация на шампионата 100 хиляди пъти, започвайки с тегленето, в сходство с разпоредбите на УЕФА. Освен Франция измежду челните любимци са още Англия (13,5%) и Испания (12,3%).

Разбира се, получените резултати не значат, че резултатът от шампионата към този момент е съдбоносен, изключително като се имат поради околните вероятности тройката на вероятните водачи и много ниските показатели на вероятността даже на най-силните страни. Както акцентират създателите на проучването, 15% възможност за облага също значи и 85% възможност за загуба.

Все отново обаче до момента обаче прогнозите на същата група се оказваха много точни. Използваният модел, основан на коефициенти на букмейкъри, планува вярно изхода от финала на Европейското състезание по футбол през 2008 година, а по-късно са направени точни прогнози и за редица други шампионати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР