11% ръст отбелязва българският износ в мрежата на Kaufland през

...
11% ръст отбелязва българският износ в мрежата на Kaufland през
Коментари Харесай

Износ на БГ стоки за 52 млн. e реализиран с подкрепата на Kaufland

11% растеж отбелязва българският експорт в мрежата на Kaufland през 2020 година
Български артикули за близо 52 млн. лева са осъществени на европейския пазар с помощта на Kaufland през последните две години. През 2019 година в мрежата на Kaufland в Европа е регистриран експорт за близо 25 млн. лева а през 2020 година оборотът от износа на родни артикули надвишава 27 млн. лева, което е 11% растеж по отношение на миналата година.

„ Данните за реализацията на български артикули в Европа с поддръжката на Kaufland България и маркираният растеж в техния експорт в предизвикателна година на рецесия ясно демонстрират напъните ни все по-силно да подкрепяме развиването на българските производители и да им осигуряваме достъп до задгранични пазари. Работим един до друг с българското произвеждане от началото на активността си в страната, а устойчивото ни партньорство с тях постоянно е било главен приоритет на Kaufland ”, разяснява Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на Kaufland България.



28 са българските снабдители, които през последните две години са изнесли своя продукция в 6 от страните, в които Kaufland развива активността си. Румъния е преди всичко измежду всички Kaufland страни, в които българските производители изнасят своята продукция – 85% от българския експорт се образува в северната ни съседка. След нея се подреждат Германия, Словакия, Чехия, Полша и Хърватия.

Общо над 475 разнообразни продукта са изнесли българските производители в мрежата на Kaufland. Най-голям дял заемат артикули в категориите текстилни произведения и артикули за дома, а след тях се подреждат захарни произведения, съществени храни, сладолед, месо и плодове. Български са и производителите, които основават редица артикули от портфолиото на личните марки на Kaufland, каквато е да вземем за пример KLC. Собствените марки на Kaufland са харесвани и одобрени марки на българския и задграничния пазар, с помощта на своето високо, потвърдено посредством редица сертификации качество, и на атрактивната за потребителите цена.

Подкрепата на българското произвеждане постоянно е билa приоритет за Kaufland България. Понастоящем компанията работи с над 700 български производители, а със 170 от тях си партнира от началото на своята активност на българския пазар. Над 60% от производителите, с които Kaufland България работи, са български, а 86% от оборота си компанията образува от локални снабдители. През 2020 година компанията задълбочи поддръжката си към българското произвеждане с лансирането на пазара на две нови марки – първата национална продуктова линия „ Брей “ от напълно български производители и „ Шеф месар “ – висококачествено българско месо, сертифицирано по стандарта TÜV Nord.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР