11 месеца след смъртта на световноизвестния оперен певец Камен Чанев

...
11 месеца след смъртта на световноизвестния оперен певец Камен Чанев
Коментари Харесай

Трагедия без край: Починал е и братът на Камен Чанев!

 11 месеца след гибелта на световноизвестния оперен артист Камен Чанев от жестокия ковид, неговата орис сполетя и брат му – предприемачът Росен Чанев. В края на октомври 2021 година търговецът на скраб и цветни метали е умрял след нечовечен конфликт с Ковид-19.

Росен бил имунизиран и спазвал всички ограничения за сигурност и обществена отдалеченост. Сам се чудел къде е пипнал болестта, само че по този начин и не могъл да си даде отговор, тъй като болестта дебнела от всякъде. И въпреки че били взети медицински ограничения, сърцето и дробовете му не издържали. Смъртта му покруси приятелите и роднините на известната фамилия.

Припомняме, че оперния артист Камен Чанев си отиде на 25 ноември 2020 година след едноседмична борба с Ковид-19 единствено на 56 години. Преди това той и жена му са признати в старозагорската болница, където лекарите се борят за живота им. Приятелите на Камен даже провеждат акция за даряване на кръвна плазма за лекуването му.

Камен Чанев пипва болестта по време не подготовки. Сред екипа от гардеробиери и гримьори има няколко души, които са с грипоподобни признаци, само че вървят на работа. Наредено им е персонално от шефа да не отсъстват, с цел да не паднат оповестените музикални събития. Така болестта се предава от човек на човек, а животът на работещите актьори и музиканти се трансформира в съветска рулетка.

Камен Чанев бе измежду най-известните български оперни артисти. Роден е на 27 август 1964 година в Сливен. Той имаше сполучлива кариера и зад граница, бил е солист на Пражката опера, специализирал е в Римската академия за изкуство и просвета при Борис Христов, написа " Уикенд ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР