11 Март Европейската комисия разкри още детайли по своята програма

...
11 Март Европейската комисия разкри още детайли по своята програма
Коментари Харесай

Еврокомисията си постави за цел 20 млн. ИКТ специалисти до 2030 г.

11 Март
Европейската комисия разкри още елементи по своята стратегия " Цифров компас " (Digital Compass), която обгръща цифровите цели до 2030 година Основен фокус се слага върху разгръщането на 5G мрежи и консолидираното на технологии като облачните калкулации и изкуствения разсъдък в бизнеса.

Рамката включва и значимата цел най-малко 80 на 100 от всички пълнолетни жители на Европейски Съюз да имат съществени цифрови умения, а 20 милиона ИКТ експерти би трябвало да работят в страните от Европейски Съюз до 2030 година Европейска комисия се стреми да даде предпазена и устойчива инфраструктура, осигурявайки гигабитова съгласуваност на всички семейства и покриваща всички обитаеми места с 5G.

 Еврокомисията си сложи за цел 20 млн. ИКТ експерти до 2030 година
Друга цел е разполагане на 10 000 климатично неутрални възли, както и производство на първия в района квантов компютър в границите на 5 години. Европейска комисия желае 75 % от фирмите да употребяват облачни изчислителни услуги, огромни данни и изкуствен интелект и сподели, че всички основни публични услуги би трябвало да бъдат налични онлайн.

Други акценти от проекта включват пускане на планове за доста страни, в това число опцията за паневропейска взаимосвързана инфраструктура за обработка на данни; внедряване на последващо потомство процесори с ниско енергийно потребление; както и обвързвана обществена администрация.

Този проект би трябвало да бъде утвърдени от всички страни в Европейски Съюз и от Европейския парламент, преди да бъде задействан.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР