11-годишно момче от Дупница попадна в Спешен център – Дупница,

...
11-годишно момче от Дупница попадна в Спешен център – Дупница,
Коментари Харесай

След водка: 11-годишен припадна, настаниха го в Спешното, а приятелите му скочиха на медици

11-годишно момче от Дупница попадна в Спешен център – Дупница, откакто се напи до несвяст. Момчето било с група по-големи батковци, когато припаднало. По първична информация той изпил бутилка водка, след бас с по-големите момчета, написа Телеграф.

„ Детето евентуално е почнало да пие незабавно след учебно заведение. Това е траяло до късния следобед, когато го докараха в извънредно тежко положение “, разясниха лекарите.

С него били и приятелите му, които очевидно подпийнали почнали да се карат с лекарите. Поискали да влязат при него, само че достъпът им бил отхвърлен. Последвали обиди, закани и псувни от страна на младежите.

„ Не сме викали полиция, тъй като се справихме сами. Просто бяхме втрещени от положението, до което се беше докарало това момченце. Той е едвам 4-и клас. В продължение на час провеждахме реанимационни дейности, промивки и всичко належащо, с цел да го стабилизираме. Детето е отвън заплаха за живота, към този момент е прибрано от родителите му “, обясниха още същисаните лекари от Дупница.

Те споделят, че това е следващ случай на пияно дете, което постъпва при тях. Границата на годините пада и това е реалност, безапелационни са от Спешното. За тях става съвсем всекидневие да идват деца в несвяст и то на не повече от 15 години. Този път обаче били извънредно шокирани от възрастта на детето.

Дупничани пък споделят, че постоянно се натъквали на момчета и девойки, които обръщат по няколко галона бира в самия център на града или в парка. „ Чували сме даже да се събират в изоставени здания, да си вършат рискови селфита след приложимост на устойчиво количество алкохол. Надяваме се да бъде засилен контрола от родителите, а и полицията да дебне за сходни прояви от страна на подрастващите “, разясняват още локални поданици.

Един от най-фрапантните случаи е от преди няколко години, когато 4-годишно попадна в болница, откакто обърна две чаши вино с майка си. След няколко системи детенцето беше свестено и освободено да се прибере в дома си.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР