109-годишната компания IBM ще бъде разделена на две и ще

...
109-годишната компания IBM ще бъде разделена на две и ще
Коментари Харесай

IBM се разпада на две отделни компании

109-годишната компания IBM ще бъде разграничена на две и ще се концентрира върху облачния бизнес, предава Ройтерс. Новината поведе цената на акциите с 11% нагоре по време на ранната търговия в четвъртък.

Идеята е звеното за IT инфраструктура, което дава аутсорсинг услуги, в това число техническа поддръжка за центрове за данни, да се обособи в обособена компания с ново име. Това би трябвало да се случи до края на 2021 година

В резултат на това към този момент ще има две нови обществени компании.

Решението е стратегическо и цели концентриране върху облачните калкулации с висок марж. През последните години IBM насочи вниманието в тази посока в опит да компенсира забавянето на продажбите на програмен продукт и сезонното търсене на своите мейнфрейм сървъри.

Арвин Кришна, който пое поста основен изпълнителен шеф през април, сподели, че портфолиото от програмен продукт и решения на IBM ще съставлява по-голямата част от приходите на компанията след разделянето.

„ Успехът, който постигнахме с Red Hat, ни дава убеденост, че това е верният ход “, сподели Кришна, наричайки го „ забележителна смяна “ в бизнес модела на компанията.

Именно Кришна бе идейният архитект на договорката за Red Hat. Миналата година IBM закупи софтуерната компания за 34 милиарда $ с концепцията да навлезе в бъpзo paзpacтвaщия ce ceгмeнт нa инфopмaциoннитe тexнoлoгии и дa нaмaли зaвиcимocттa нa фиpмaтa oт тpaдициoнния ѝ xapдyepeн бизнec.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР