Франция е болният човек на Европа и проблемите й вредят

...
Франция е болният човек на Европа и проблемите й вредят
Коментари Харесай

Франция е "болният човек на Европа", заяви полският външен министър

Франция е " болният човек на Европа " и проблемите й вредят на ЕС, заяви полският външен министър Яцек Чапутович, аргументирайки се с протестите на " жълтите жилетки " и джихадисткият атентат в Страсбург, в който бяха убити петима души, в това число един поляк, предаде Франс прес.
" Франция е болният човек на Европа, тя тегли Европа надолу, докато Полша е светла точка в Европа ", заяви Чапутович по телевизия Полсат нюз. Отношенията между Франция и Полша охладняха след идването на власт на консерваторите във Варшава през 2015 г. Те бяха белязани от отказ от закупуване на френски военни хеликоптери " Каракал ", разногласия за трудовите условия на поляците в чужбина, по-специално на автопревозвачите, и липсата на намерение за визита на президента Еманюел Макрон във Варшава.
" Терористичното нападение доказва, че нещо не е наред във Франция. Протестите през последните седмици, отказът на президента Макрон от реформи, тъжна работа. Ако в същото време се дават наставления на Полша, нещо не е наред. Човек трябва първо да подреди собствената си държава ", добави Чапутович.
" Смятам, че във Франция е силно застрашена правовата държава от гледна точка на спазването на правилата за дефицита на публичните финанси ", каза полският външен министър, връщайки на Париж критика, която често е отправяна към собствената му страна. Полското консервативно правителство е подложено на критики заради реформите си на съдебната система, които според ЕС вредят на независимостта на съда и създават опасност за съхраняването на правовата държава в Полша, което може да доведе до преустановяване на правото на глас на Варшава в ЕС.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР