Случаите с болни от COVID-19, които са обявени за излекувани,

...
Случаите с болни от COVID-19, които са обявени за излекувани,
Коментари Харесай

СЗО: Положителните проби на излекуваните с COVID-19 са свързани по-скоро с възстановяването, отколкото с повторна инфекция

Случаите с болни от COVID-19, които са обявени за излекувани, а след това са дали положителни проби, всъщност са свързани с клетки, които са останали в белите дробове след излекуването, оповести Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7413
Това изглежда отхвърля възможността да става въпрос за повторна инфекция.

Преди няколко седмици десетки случаи с излекувани южнокорейски пациенти, които са дали положителни проби, повдигнаха редица въпроси и станаха причина за безпокойство. Без да споменава южнокорейските случаи, СЗО съобщи, че е информирана за тези пациенти. " В съответствие с онова, което знаем въз основа на скорошни данни, пациентите изглежда изхвърлят материал, останал в белите им дробове, в рамките на етап от възстановяването си ", отбеляза СЗО.

" Трябва системно да събираме проби, за да разберем колко дълго въпросните пациенти са гостоприемници на живия вирус. "

Преди няколко дни Мария ван Керкхове от СЗО увери, че мъртви клетки в белите дробове са причината за подобни положителни проби, допълва БТА.

" Не става въпрос за заразен вирус, нито за повторна инфекция или реактивиране. Това е част от процеса на възстановяване ", каза тя.

Макар изследвания да показват, че у заразени хора се появяват антители три седмици след заболяването, това не дава отговор на важни въпроси - Имунизирани ли сме след заразяване с новия коронавирус? Ако да, до каква степен и за какъв период?
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7413  Китай: Помпейо изрича неистина след неистина Китай: Помпейо изрича неистина след неистина  Кабинетът ще подкрепи с 2,4 млн. лв. науката поради COVID-19 Кабинетът ще подкрепи с 2,4 млн. лв. науката поради COVID-19  Помагаме на 12 страни в битката с ковид Помагаме на 12 страни в битката с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР