Служебни кучета в германската армия ще бъдат обучавани да надушват

...
Служебни кучета в германската армия ще бъдат обучавани да надушват
Коментари Харесай

Кучета в германската армия ще надушват новия коронавирус

Служебни кучета в германската армия ще бъдат обучавани да надушват болни от COVID-19, съобщи ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10120
Армията работи съвместно със специалисти от университета по ветеринарна медицина в Хановер, за да обучи десет кучета - немски овчарки, шпаньоли и ретривъри, да надушват новия коронавирус.

Кучетата са от единствената тренировъчна база за кучета на Бундесвера, в западния район Вулканайфел, допълва БТА.

Испанско проучване на антитела разкри колко души са били изложени на COVID-19

" При настояща успеваемост около 80 на сто, изследователите са на път успешно да довършат проекта ", се посочва в съобщение на тренировъчната база за кучета. До няколко седмици се очакват първите официални резултати от експерименталното обучение.

Кучета се използват при търсене на експлозиви, наркотици, но са се доказали и като надеждни партньори в борбата с някои болести. Те могат да бъдат обучени да засичат различни видове злокачествени заболявания, както и ниска кръвна захар при страдащи от диабет.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10120  Хидроксихлорохинът - всички научиха за него поради COVID-19. Без него обаче не могат хиляди българи с автоимунни болести Хидроксихлорохинът - всички научиха за него поради COVID-19. Без него обаче не могат хиляди българи с автоимунни болести  Южна Африка стартира втория стадий от връщането на учениците на учебно заведение Южна Африка стартира втория стадий от връщането на учениците на учебно заведение  Почина още един от пасторите, инфектирани с COVID-19 Почина още един от пасторите, инфектирани с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР