Румъния се намира на четвърто място в Европейския съюз по

...
Румъния се намира на четвърто място в Европейския съюз по
Коментари Харесай

Румъния е на 4-то място в ЕС по ваксинация срещу COVID-19

Румъния се намира на четвърто място в Европейския съюз по ваксинационно покритие срещу COVID-19 с 3,75 процента, съобщи на пресконференция днес координаторът на ваксинационната кампания д-р Валериу Георгица, предаде Аджерпрес.

Той каза, че Румъния е в първата половина на европейските страни от гледна точка на броя приложени дози на сто души от населението.

" От гледна точка на статистиките на нивото на ЕС, мога да ви кажа, че Румъния е в първата половина на европейските страни, над средното европейско ниво, по брой приложени дози като процент от населението. Дори мога да кажа, че сме на четвърто място с ваксинационно покритие от 3,75 процента спрямо средно ниво за ЕС от около 2,95 процента ", заяви Георгица, цитиран от БТА.

Той посочи, че до вчера в Румъния са поставени 721 184 дози ваксина, като са ваксинирани общо 598 135 души. От тях 475 086 души са получили само първата доза, а 123 049 души - и двете дози. Той добави, че от началото на ваксинационната кампания са регистрирани " 1880 общи и незначителни странични реакции ".

По думите му 79 процента от румънците, ваксинирани с първата доза, са хора от уязвимите категории.

Между 3 февруари и 14 април са насрочени имунизации на 574 544 души с първата доза и на 931 331 души с втората доза, посочи още Георгица.

До момента в Румъния са пристигнали 948 149 дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех и 36 000 дози от продукта на Модерна, информира координаторът на ваксинационната кампания.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19229  Отлагат старта на имунизирането на учителите в Благоевградско Отлагат старта на имунизирането на учителите в Благоевградско  Десет са към този момент жертвите на пожара в румънска инфекциозна болница Десет са към този момент жертвите на пожара в румънска инфекциозна болница  Испания ограничи полетите от РЮА и Бразилия Испания ограничи полетите от РЮА и Бразилия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР