Сезонът на отпуските вече започна и голяма част от българите

...
Сезонът на отпуските вече започна и голяма част от българите
Коментари Харесай

Не правете това в Гърция, защото ще ви глобят солено

Сезонът на отпуските към този момент стартира и огромна част от българите потеглиха към Гърция. Освен шофиране в нетрезво положение, погрешно паркиране, шофиране по чехли, изпреварване при плътна линия има и още една забавна обстановка, при която може да ви глобят.

Наказуемо е и предизвестието на насрещно идващите коли с " мигащи " фарове. Съгласно чл.36 от Кодекса за придвижване по пътищата при среща с транспортно средство от насрещната посока е неразрешено включването и изключването на светлините или редуването им за малко време. Глобата, в случай че бъдете видяни да присветквате на другите водачи, е 80 евро, написа " 24 часа ".

В Гърция има санкции и за информация в обществените мрежи. Ако лидерът разкрие местоположението на полицейския надзор в обществените мрежи или друго цифрово приложение, този ход може докара до санкция от 600 до 30 000 евро, написа в пътния закон на южните ни съседи.

Размерът на санкцията зависи от типа на полицейското деяние, тъй че мигането ще докара до относително дребна санкция. Ако обаче полицейската акция е ориентирана към надзор върху използването на алкохол и опиати и някой разгласява местоположението, могат да бъдат наложени високи наказания.

В случай, че лидерът, с изключение на информация, разгласява и фотография от полицейска инспекция в обществените мрежи, има риск книжката му да бъде отнета за период до 2 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР