Четвъртото издание на Пътят към върха“ води повече от 50

...
Четвъртото издание на Пътят към върха“ води повече от 50
Коментари Харесай

Люси Дяковска и Милица Гладнишка пеят АББА Симфони“ в Пловдив тази събота

Четвъртото издание на „ Пътят към върха “ води повече от 50 актьори, които ще се разпрострат на 6 подиуми. Входът за всички концерти е свободен!

Четвъртото издание на „ Пътят към върха “ с повече от 50 актьори, които ще се разпрострат на общо на 6 подиуми, ще превземе хълма Бунарджика в събота. Организаторите и този път са заложили в програмата разнородни по род и жанр концерти, подобаващи за другите усети и желания на публиката. 

На 29 юни 2024г. с начало в 16.00 часа и край в 22.30 часа, пловдивчани и посетители на града ще имат

опция да се насладят на класическа, джаз и поп музика, ще има DJ и голям брой изненади,

които включват присъединяване на публиката на спонтанните подиуми. Всички те ще водят публиката към сцената на Върха на рид Бунарджика, където е огромният концерт - ABBA SYMPHONIE с присъединяване на Люси Дяковска, позната от немската поп тайфа No Angels и Милица Гладнишка, актрисата, която превъзходно пее джаз,  заедно с Плевенската филхармония - един от първите оркестри в България, подготвени да разчупят музикалната си стратегия и репертоар и всичко това под диригентската палка на младия и надарен Георги Милтиядов, който е създател на аранжиментите и пианист. Началото на върха е в 21.00 часа. „ АББА Симфони “ включва песни на безконечната и обичана в целия свят шведска четворка, в напълно нов симфоничен аранжимент. 

На 6-те подиуми ще забележим още Hot Club De Plovdiv, Оркестър за всички - Къща за музикални магии " Дивизи " и ЦНСТ " Детска къща ", Деца срещат джаза – Music Space, Кейко Танака – флейта, Брас - квартет „ Августа Траяна “, Мартин Денев DJ set и Галерия „ Етерна “. 

Организатор на „ Пътят към върха 4 “ е Община Пловдив, отдел " Култура, археология и културно завещание, със съдействието на регион " Централен ". Куратор на програмата е фондация „ Арт Кънекшън “, ръководено от джазмена Петър Салчев.  Входът за всички концерти е свободен!

Сцена 1– АКВЕДУКТ, сред 17.30 - 20.00 часа

„ Оркестър за всички “, Къща за музикални магии „ Дивизи “ със занимателна музикознайница за дребни и огромни, концерт на детски камерни сформира, Детски оркестър „ Дивизи “ и Камерен оркестър със солисти Борис и Симеон Стойчеви – възпитаници в НУМТИ „ Добрин Петков “, Пловдив. Диригент е Иван Русев - студент в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “, Пловдив. Идейната идея е на доцент Диана Петкова. 

Сцена 2– АЛЕЯТА ПРЕД ЛЕТЕН ТЕАТЪР БУНАРДЖИКА, начало в 16.00 часа 

Галерия „ Етерна “ чака малчуганите и техните родители на детска работилница „ Нарисувай лятото с тебешир “, под вещото управление на педагози по изобразително изкуство.

Концерт „ Децата срещат джаза “ – отворена сцена с просветителна цел, без възрастови ограничавания. Малки и огромни ще могат да импровизират дружно с одобрени джаз музиканти. В това неизмеримо странствуване, участниците ще бъдат водени от Петър Койчев - китара, Живко Братанов – пиано, Преслав Пеев – саксофон, Христо Минчев – бас, Александър Каменов – барабани, Светлина Христова – водещ и вокал. В концерта ще вземат участие деца и младежи, реализатори от Музикален център Music Space.

Сцена 3 – ФИТНЕС ПЛОЩАДКАТА, сред 17.30 - 20.00 часа

Концерт на Брас-квартет " Августа Траяна " от Стара Загора. Уникалният тромбонов брас-квартет ще ни показа богат репертоар от разнообразни столетия и жанрове, евъргрийни и модерни джазови творби. Съставът от виртуозните тромбонисти е образуван по концепция на Стилиян Митев, дълготраен лидер на тромбоновата група в оркестъра на Държавна опера - Стара Загора. Той събира гениите Димитър Тенев, Димитър Димитров и диаманта на групата Катрин Шул, които също са част от оркестъра на операта.

Сцена 4 – JAZZ, сред 17.30 - 20.00  

Концерт на " Hot Club de Plovdiv " - джаз квартет, насочен към корените на мануш джаза. Групата е в състав: Петър Койчев (китара), Любомир Толумбаджиев (цигулка), Момчил Ангелов (китара) и Христо Минчев (контрабас).  Четиримата музиканти следват достоверното за началото и средата на ХХ век, суинг звучене на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Едно странствуване през времето и " златните години на европейския джаз ". 

Сцена 5 - ПОСЛЕДНИЯТ ЗАВОЙ Пожарна охрана ПЪТЯ КЪМ ВЪРХА, сред 17.30 - 20.00  часа

Концерт на флейтистката Кейко Танака. Тя е родена в Япония, а сега е лидер на флейтите в Държавна опера - Стара Загора

Сцена 6 - НА ВЪРХА, начало - 19.30 

Диджеят Мартин Денев показва новия си DJ set. Мартин е пианист, кийбордист, композитор и Диджей. Завършил е Музикално учебно заведение в Пловдив с пиано, по-късно Консерватория в Ротердам, Нидерландия, със компетентност „ Джаз “. Следва една година „ Джаз пиано “ в Бъркли, Бостън, а по-късно „ Латино пиано “ в Сантяго де Куба. Мартин е взел участие на стотици фестивали и конгреси на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и артисти на нашето време. В „ Пътят към върха “ Мартин Денев взе участие за следващ път, като и в този момент той е подготвил забавна стратегия. 

От 21.00 часа - Концерт ABBA SYMPHONIE с присъединяване на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония, диригент Георги Милтиядов

Времетраене на концерта - 1.30 мин. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР