Робърт де Ниро получи от стария си приятел Мартин Скорсезе

...
Робърт де Ниро получи от стария си приятел Мартин Скорсезе
Коментари Харесай

Де Ниро и Скорсезе се хвалят взимно

Робърт де Ниро получи от стария си приятел Мартин Скорсезе наградата " Златна звезда " на кинофестивала в Маракеш, която се присъжда за цялостно творчество, съобщават световните медии.
" Може да се каже, че това е връх в кариерата му, но този човек има повече върхове от Атласките планини " - пошегува се американският режисьор, който неотдавна завърши снимките на новия си филм " Ирландеца " с любимия си актьор.
" Направихме заедно първите си филми преди 45 години, това беше едно от най-големите събития в живота ми " - отговори Робърт, който е израснал в същия италиански квартал на Ню Йорк като Мартин Скорсезе и стана известен благодарение на неговия " Коварни улици ".
Де Ниро играе в няколко от култовите филми на Скорсезе, като " Шофьор на такси ", спечелил " Златна палма " в Кан, и " Разяреният бик ", донесъл му " Оскар " за най-добър актьор.


Както винаги дързък и ангажиран, 75-годишният актьор използва церемонията в Маракеш, за да заяви своята непримиримост с " гротеската версия на национализма ", каквато според него е политиката на президента Доналд Тръмп.
" За съжаление в моята страна живеем в гротескна версия на национализма и тя е белязана от користолюбие, ксенофобия и егоизъм под лозунга " Америка на първо място " - каза Де Ниро под оглушителните аплодисменти в залата.

Мартин и Робърт не пропуснаха да отдадат почит на починалия преди дни италиански режисьор Бернардо Бертолучи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР