Преустановява се приемът на пациенти в Неврологичното отделение в МБАЛ

...
Преустановява се приемът на пациенти в Неврологичното отделение в МБАЛ
Коментари Харесай

Заради заразен с COVID-19 персонал се преустановява приемът на пациенти в Неврологичното отделение в Ловеч

Преустановява се приемът на пациенти в Неврологичното отделение в МБАЛ " Проф. д-р Параскев Стоянов " в Ловеч поради липса на персонал, тъй като лекар и медицинска сестра са с положителни проби заCOVID-19, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

През седмицата беше съобщено за още две медицински сестри и един лекар от отделението, заразени с коронавирус.

Пациентите с неврологични проблеми ще бъдат насочвани към МБАЛ - Троян.

Общо през последното денонощие с положителни проби са четири медицински лица, като другите двама са лекари от троянската болница.

Новодиагностицираните случаи на заразени с COVID-19 в Ловешка област са 54, като 34 са от община Ловеч, 14 - от община Троян, трима са заразените от община Луковит, двама - от община Тетевен и един от община Ябланица. Настанени в болница са 12 от тях.

Само двама от новите случаи са контактни на положителни и съобщени лица. Всички останали нямат епидемична връзка помежду си, т.е. наблюдава се дифузно разпространение, уточняват от РЗИ.

Оттам съобщават още, че има заразен учител от ОУ " Христо Никифоров " и ученик от Профилираната езикова гимназия " Екзарх Йосиф Първи " в Ловеч, но мерки няма да се предприемат в двете училища.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14205  Месечна карантина в Гърция Месечна карантина в Гърция  33-годишен мъж с COVID-19 умря, до момента в който чака кола за спешна помощ 33-годишен мъж с COVID-19 умря, до момента в който чака кола за спешна помощ  Говорителят на Спешна помощ през сълзи: Моля ви, спрете с тази безнаказаност!

Говорителят на Спешна помощ през сълзи: Моля ви, спрете с тази безнаказаност!
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР