През последните 24 часа в Румъния са потвърдени нови 333

...
През последните 24 часа в Румъния са потвърдени нови 333
Коментари Харесай

COVID-19 взе 318 жертви в Румъния

През последните 24 часа в Румъния са потвърдени нови 333 случая на заразяване с новия коронавирус, с което броят на инфектираните нарасна на 6 633, предаде агенция Аджерпрес, като се позова на Групата за стратегическа комуникация. Броят на жертвите на болестта COVID-19, причинявана от вируса, достигна 318, съобщава още агенцията.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5241
Излекувани и изписани от болници са 914 румънци. Под интензивни грижи остават 231 пациенти.

Най-много заразени с новия коронавирус има в северния окръг Сучава - 1 731 души, и в Букурещ - 774.

Под институционализирана карантина се намират 24 020 души, а 71 293 души са поставени под домашна изолация и медицинско наблюдение.

265 нови случая на заразяване с коронавирус в Румъния

Групата за стратегическа комуникация съобщи също, че в чужбина от COVID-19 са починали 47 румънски граждани. Последните три жертви са румънци, намиращи се във Франция, Великобритания и Испания.

Извън територията на Румъния има потвърдени 703 случая на заразени румънски граждани, като най-много те са в Италия - 420 души. В Испания заразените румънци са 196, във Великобритания - 42, във Франция - 21, в Германия - 9, по двама заразени румънци има в Намибия, САЩ, Австрия, Белгия и Индонезия, и по един в Аржентина, Тунис, Ирландия, Люксембург и Швеция.

От началото на епидемията в чужбина са починали 47 румънски граждани, разболели се от COVID-19 - 13 в Италия, 12 във Великобритания, 11 във Франция, седем в Испания, двама в Германия и по един в Белгия и Швеция.

Същевременно са били излекувани 11 румънци, живеещи в чужбина - седем във Франция, двама в Индонезия и по един в Люксембург и в Тунис, съобщава Групата за стратегическа комуникация към правителството.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5241  Министър на правораздаването издъхна след заразяване с ковид Министър на правораздаването издъхна след заразяване с ковид  15 досъдебни производства за нарушение на противоепидемичните ограничения във Видинско 15 досъдебни производства за нарушение на противоепидемичните ограничения във Видинско  Над 400 тъжби във Върховен административен съд против заповедта за наложителното носене на маски Над 400 тъжби във Върховен административен съд против заповедта за наложителното носене на маски
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР