Полските власти взеха решение да удължат до 13 април действието

...
Полските власти взеха решение да удължат до 13 април действието
Коментари Харесай

Полша удължи до 13 април действието на решението си да затвори границите

Полските власти взеха решение да удължат до 13 април действието на заповедта за затваряне на границите на страната за ограничаване на разпространението на коронавируса. Това заяви днес на брифинг полският министър на вътрешните работи и администрацията Мариуш Камински, цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2455
Както напомни министърът полските граници бяха затворени от 15 март за 10 дни. " Това решение е удължено с още 20 дни. До 13 април границите на нашата държава остават затворени ", каза министърът.

Освен това, по думите на Камински, онези, които работят в съседните с Полша държави и ежедневно пресичат границата, от петък ще трябва да се поставят под карантина след пристигането си в страната. По-рано на тази категория граждани бе разрешено да пътуват за работа при нормален режим.

Полша въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавируса

В Полша броят на потвърдените случаи на коронавирус достигна 957 души, а на починалите от болестта - 13. За ограничаване на разпространението на заболяването полските власти въведоха режим на епидемия, затвориха границите за чужденци и сега поставят всички пристигащи в страната под 14-дневна карантина.

В Полша са затворени всички образователни, културни и спортни учреждения, ресторантите, моловете, с изключение на хранителните магазини и аптеките. На хората е забранено да излизат навън, без да имат крайна необходимост за това. Не се позволява на хора да се движат на групи. Могат да се движат заедно до двама души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2455  Пускат бързи проби за разкриване на ковид до дни на Острова Пускат бързи проби за разкриване на ковид до дни на Острова  На живо: 242 са инфектираните с COVID-19 в България, болестта доближи и Сливен На живо: 242 са инфектираните с COVID-19 в България, болестта доближи и Сливен  Отмениха новата заповед за изключителното състояние Отмениха новата заповед за изключителното състояние
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР