Новите случаи на коронавирусни инфекции бележат ръст през изминалата седмица

...
Новите случаи на коронавирусни инфекции бележат ръст през изминалата седмица
Коментари Харесай

В област Сливен новите случаи на коронавирусни инфекции бележат ръст през изминалата седмица

Новите случаи на коронавирусни инфекции бележат ръст през изминалата седмица в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. В периода от 28 септември до 4 октомври са диагностицирани 32 жители на област Сливен или с 16 повече в сравнение с предходния период.

Сред новозаболелите са шестима общински служители в Котел. От РЗИ е издадено предписание на общината за задължителните противоепидемични мероприятия.

Положителни проби от PCR-тестовете са отчетени при двама педагози от Сливен, педагог и ученик от Нова Загора, като между тях няма свързаност. Заболели са и двама души - медицински персонал от Котел и Сливен, също без свързаност помежду им. Контактните лица са установени и карантинирани.

Към 5 октомври активните случаи на COVID-19 в областта са 52, под карантина са 258 души. Очакват се резултатите от 29 проби, като 15 са на лица със симптоми, 5 - профилактично, на медицински персонал и 9 - контролни.

От началото на епидемията досега 542 са диагностицираните жители на областта, 458 - излекуваните, 32 са починали.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12860  В МБАЛ - Търговище понижават свободните кревати за пациенти, инфектирани с ковид В МБАЛ - Търговище понижават свободните кревати за пациенти, инфектирани с ковид  СЗО с предизвестие поради COVID-19: Голяма част от света остава в риск СЗО с предизвестие поради COVID-19: Голяма част от света остава в риск  Катар включи България в листата от страни с невисок риск от разпространяване на COVID-19 Катар включи България в листата от страни с невисок риск от разпространяване на COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР