Най-малко 43 мигранти от Западна Африка се удавиха край бреговете

...
Най-малко 43 мигранти от Западна Африка се удавиха край бреговете
Коментари Харесай

43 африкански мигранти се удавиха край бреговете на Либия

Най-малко 43 мигранти от Западна Африка се удавиха край бреговете на Либия при опит да достигнат Европа, след като лодката им се преобърна заради бурно море, при първото корабокрушение в Централното Средиземноморие за 2021 г. Това съобщиха агенции на ООН, цитирани от Ройтерс.

Десетима оцелели са спасени и отведени от бреговата охрана в Зуахара, заявиха Международната организация по миграцията и Върховният комисариат на ООН за бежанците.

Раздираната от военен конфликт Либия е сред основните маршрути за мигранти, които искат да достигнат Европа.

Агенциите на ООН призоваха отново да бъдат задействани спасително-издирвателните операции под държавна егида в Средиземно море и да бъде прекратено връщането на мигранти в " небезопасни пристанища ".
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 181  Българин опита да вкара мигранти през румънско-унгарската граница, хванаха го Българин опита да вкара мигранти през румънско-унгарската граница, хванаха го  Найлон се раздвижи от ТИР в Пловдив и разкри незаконни мигранти Найлон се раздвижи от ТИР в Пловдив и разкри незаконни мигранти  Над 9500 мигранти са минали или са пробвали да преминат незаконно Ламанша през 2020 година Над 9500 мигранти са минали или са пробвали да преминат незаконно Ламанша през 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР