Лекарите от Монтана и 8 от контактните лица на заразен

...
Лекарите от Монтана и 8 от контактните лица на заразен
Коментари Харесай

Лекари от Монтана, преглеждали заразен с коронавирус, са с отрицателни проби

Лекарите от Монтана и 8 от контактните лица на заразен с коронавирус мъж на 64 години от Лом са с отрицателни проби за вируса, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Монтана.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4312
Мъжът, който работи като пастор на евенгелистка църква в Лом, е имал симптоми на вируса от две седмици, но не е бил тестван в Лом, а след рентгенова снимка, на която се видята пневмония, бил изпратен на пулмолог в Монтана. В отделението по пулмология на държавната болница МБАЛ " Д-р Стамен Илиев " в Монтана веднага се усъмнили за коронавирус и взели проба на пациента. Тя се оказала положителна и той вeднага е настанен в инфекциозното отделение. Преди това обаче пациентът напазарувал в два хипермаркета в Монтана, платил си осигуровките в клона на НОИ в града и посетил частен медицински център, където бил прегледан. Лекарите в двете отделения на държавната болница и в частния център са с отрицателни проби за COVID-19, уточниха от РЗИ.



Началникът на инфекциозното отделение в болницата д-р Илияна Събчева заяви, че състоянието на пациента е добро, но тя се притеснява, че е възможно да е заразил много хора, докато е пазарувал в магазините, докато си е плащал осигуровките и докато е чакал за преглед в частния медицински център. Пътеката на заразяване е ясна - мъжът е бил по работа във Франция и Германия и се е прибрал на 13 март. Тогава под 14-дневна карантина се поставяха само хора, идващи от Италия и Китай, а не от Германия. Карантината за всички, идващи от чужбина, стана задължителна от 17 март. Заради това той не е бил поставен под карантина и е ходел свободно навън, припомни д-р Събчева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4312  Тодоров: С дарените от Джянси маски са оборудвани хората на първа линия в битката с COVID-19 Тодоров: С дарените от Джянси маски са оборудвани хората на първа линия в битката с COVID-19  Безпокойството на гръцките острови от опасността от ковид Безпокойството на гръцките острови от опасността от ковид  Двама са нарушили наложителната карантина във Велико Търново Двама са нарушили наложителната карантина във Велико Търново
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР