Кривите в държавите които разхлабват мерките вървят надолу, а при

...
Кривите в държавите които разхлабват мерките вървят надолу, а при
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Извънредните мерки вървят към провал

Кривите в държавите които разхлабват мерките вървят надолу, а при нас кривата върви нагоре. В последно време кривата се катери, и то доста сериозно. Това каза в предаването " Неделята " по Нова телевизия председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6361
У нас имаш възможност да отидеш на работа, на лекар, до апетка. Ако го направиш 2-3 пъти на ден, имаш възможност да се раздвижиш, добави той.

Надигна се такъв вопъл - стоим затворени. Ние никога не сме стояли затворени – гърците и италианците стояха затворени. Малко е пресилена тази работа. В България са въведени едни от най-либералните мерки, но много рано наложени, дадоха много добър резултат. Сега са напът да се провалят, защото в момента се получава така, че много хора си казват - нищо няма да спазвам, подчерта ген. Мутафчийски.

За парковете винаги съм казвал, че това не е животоспасяващо за нацията. Най-големите ми опасения з аотварянето им, които съм сигурен че ще се сбъднат, са хора с бири в ръка и събирания на повече от двама човека на едно място или събиране на майки, посочи той.

Разрешава се посещението на паркове и градини

Бяха взети мерки, но контролът по изпълнението им куцаше. Тези мерки са полуспазвани. В края на краищата всеки трябва да има съвест, когато излиза навън, и да знае, че може да зарази други хора, заяви ръководителят на кризисния щаб.

Иван Гешев: Дано не загубим войната с коронавируса заради българските политици

Неминуемо всяко разхлабване на мерките може да доведе до ръст на заразата. Всяка сутрин Щабът се събираме с премиера и обсъждаме. Много често сме имали остри спорове. Който разхлабва мерките, трявба да каже, че това с прави с ясното съзнание, че може да доведе до повищаване общата заболеваемост. В Германия, например, едновременно с разхлабването на мерките изграждат болници и се готвят за втора вълна, коментира ген. Мутафчийски.

Той уточни, че към момента възобновяването на спортните мероприятия въобще не стои за обсъждане, както и че ако има въведен контрол, достъпът до планините може да бъде върнат.

Ген. Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български лекар, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 заяви още, че не споделя ентусизма, че извънредното положение ще бъде отменено от 14 май, както и че ще остане ръководител на кризисния щаб, докато правителството ми гласува доверие.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6361  Няма нови позитивни проби за ковид в огнището, записано към Топлоелектрическа централа Няма нови позитивни проби за ковид в огнището, записано към Топлоелектрическа централа " Бобов дол "  Турция обмисля да облекчи рестриктивните мерки за възрастните хора Турция обмисля да облекчи рестриктивните мерки за възрастните хора  Д-р Маджаров: Да пуснем децата на учебно заведение е все едно да излезем всички на открито Д-р Маджаров: Да пуснем децата на учебно заведение е все едно да излезем всички на открито
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР