Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) препоръча продуктовата

...
Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) препоръча продуктовата
Коментари Харесай

Вижте нови подробности за ваксината срещу COVID-19!

Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) препоръча продуктовата информация на Comirnaty да се актуализира, за да се обясни, че всеки флакон съдържа 6 дози от ваксината. Това се казва в съобщение на Министерството на здравеопазването.

Comirnaty е една от ваксините срещу коронавируса, създадена от " Пфайзер " и " Бионтех ". С нея вече се ваксинира и у нас.

В раздел Качествен и количествен състав се уточнява, че това е многодозов флакон и съдържанието му трябва да се разреди преди употреба.

Eдин флакон (0,45 ml) съдържа 6 дози по 0,3 ml след разреждане, вижте точки 4.2 и 6.6. 1 доза (0,3 ml) съдържа 30 микрограма иРНК ваксина срещу COVID-19 (включена в липидни наночастици). Едноверижна, 5’-кепирана информационна РНК (иРНК), произведена с използване на безклетъчна in vitro транскрипция от съответните ДНК-матрици, кодиращи вирусния S (spike)- протеин на SARS-CoV-2.

Comirnaty е показана за активна имунизация за превенция на заболяването COVID-19, причинено от вируса SARS-CoV-2, на лица на възраст 16 и повече години. Употребата на тази ваксина трябва да е в съответствие с официалните препоръки.

Пълната характеристика на ваксината вижте

Начало на ваксинацията у нас бе дадено от здравния министър проф. Костадин Ангелов, Той се ваксинира в " Света Анна ". След него това направи и епископ Тихон. Началникът на Националния оперативен щаб и директор на ВМА ген.-майор, проф. Д-р Венцислав Мутафчийски и директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов бяха също сред първите ваксинирани.

Днес предстои доставката на ваксината на " Модерна " у нас.

Novini.bg ще излъчи на живо приема на първата партида!
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18217  Отпуснаха още 40 млн. лева за опазване на заетостта в секторите на туризма и превоза Отпуснаха още 40 млн. лева за опазване на заетостта в секторите на туризма и превоза  Президентът на Армения е в болница с двустранна пневмония от COVID-19 Президентът на Армения е в болница с двустранна пневмония от COVID-19  В Кипър дойдоха първите ваксини на Модерна В Кипър дойдоха първите ваксини на Модерна
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР