Китай съобщи днес за 25 нови болни от COVID-19 в

...
Китай съобщи днес за 25 нови болни от COVID-19 в
Коментари Харесай

Китай съобщи за 25 нови болни от COVID-19 в Пекин

Китай съобщи днес за 25 нови болни от COVID-19 в Пекин, който почти се бе завърнал към нормалния живот, но след откриване на ново вирусно огнище в града бяха затворени ред столични квартали и започна масово тестване на населението, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9502
Китайският епидемиолог Чжан Юн заяви, че според първоначалните данни от изследванията новият вирусен щам идва от Европа, но е по-стар от разпространения днес в европейските страни.

Той изреди няколко хипотези: вирусът може да е дошъл от Европа със замразени храни или отдавна да се е намирал на градския пазар, където е бил открит миналата седмица.

Вижте какъв е геномът на коронавируса, причинил най-новото огнище на зараза в Китай

Възможно е този щам да е пропътувал от първоначалното огнище на пандемията в китайския град Ухан до Европа и пак да се е върнал на китайска земя, предположи Бен Коулинг, преподавател в Училището за обществено здравеопазване към Хонконгския университет.

По официални данни заради новото вирусно огнище в Пекин има днес 183 болни от COVID-19. Според здравното министерство в Китай се наброяват към днешна дата общо 293 случая - най-високото равнище от началото на май досега.

Китай публикува данни за генома на коронавируса, причинил най-новото огнище на зараза в Пекин, съобщи по-рано днес на сайта си националният Център по микробиология. Според държавната агенция Пекин нюз Център за контрол и превенция на заболяванията е предал данни за вируса на Световната здравна организация, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9502  Сингапур анулира множеството карантинни ограничения, Южна Корея и Индия записаха нови случаи на ковид Сингапур анулира множеството карантинни ограничения, Южна Корея и Индия записаха нови случаи на ковид  Ново огнище на COVID-19 в полицията в Пазарджик Ново огнище на COVID-19 в полицията в Пазарджик  Пет нови позитивни проби за COVID-19 има в област Смолян Пет нови позитивни проби за COVID-19 има в област Смолян
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР