Европейската агенция по лекарствата (EMA) заяви в петък, че смъртните

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) заяви в петък, че смъртните
Коментари Харесай

EMA: Ваксината на Пфайзер не е свързана със смъртни случаи

Европейската агенция по лекарствата (EMA) заяви в петък, че смъртните случаи след имунизация с коронавирусната ваксина на Pfizer и BioNTech не са свързани със самата ваксинация, предаде БНР.

EMA обясни, че е проучила смъртните случаи, включително сред възрастното население, и не е намерила връзка с ваксината, като добави, че " случаите не пораждат опасения за безопасността на ваксината ".

Агенцията подчерта, че събраните данни " са в съответствие с известния профил на безопасност на ваксината и не са установени нови странични ефекти. " Тя увери, че ползите от ваксината " продължават да надвишават всички рискове и няма препоръчителни промени " по отношение на нейната употреба.

Направеният от EMA преглед последва опасения относно редица смъртни случаи (в Норвегия) при уязвими главно възрастни лица, за които се подозираше, че са свързани с ваксината на " Пфайзер ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19060  Кризисният щаб в Сърбия: Няма да разхлабваме ограниченията против COVID-19 Кризисният щаб в Сърбия: Няма да разхлабваме ограниченията против COVID-19  Министерство на здравеопазването разгласява упования сбор ваксини за страната Министерство на здравеопазването разгласява упования сбор ваксини за страната  Променя се имунизационният проект в страната

Променя се имунизационният проект в страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР