Досега се държим много добре в пандемията. Системата издържа на

...
Досега се държим много добре в пандемията. Системата издържа на
Коментари Харесай

Топ онколог: Отчитаме ръст на раковите заболявания след пандемията

Досега се държим много добре в пандемията. Системата издържа на големия стрес, на който беше изложена. Това заболяване ни научи да гледаме по друг начин на живота. Това заяви хирургът, онколог и гинеколог проф. д-р Григор Горчев в предаването „ Още от деня “ по БНТ.

Това е едно ново заболяване, което тепърва опознаваме. Цялата научна общност е впрегнала усилия за справяне с вируса, подчерта той.

Той отчете, че заради забавено лечение по време на пандемията, бележим ръст на раковите заболявания. „ На ден правя по 8-9 операции на жени. До това води страхът “, отчете проф. Горчев.

„ Българският пациент е интелигентен и търси информация за новостите в медицината. В България пациентите имат достъп до качествено лечение. Имаме много добри колеги, които са топ специалисти “, призна той.

„ Турското здравеопазване е публично-частно, то е насочено към онкологията. При нас центровете, които могат да дадат комплексно лечение са малко. Здравната система издържа този натиск показва, че здравеопазването не е лошо. Лекарите бяха подготвени. Промени се мнението на хората към лекарите. Здравите обществата са тези, които уважават образованието и здравеопазването. В момента, обае не е време за реформа “, смята проф. Горчев.

„ В трудни моменти се оповавам на вярата. Животът е нещо много преходно. Трябва да се мисли перспективно и позитивно, да дадем път на новите идеи, защото светът ще оцелее и след пандемията. Поуката е, че човек си преобръща светогледа след COVID-19 “, каза онкологът.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19585  СЗО: Ваксината на СЗО: Ваксината на " АстраЗенека " работи и на хората на възраст над 65 години  Министерство на външните работи: Англия вкарва по-строги ограничения при влизане в страната от 15 февруари 2021 година Министерство на външните работи: Англия вкарва по-строги ограничения при влизане в страната от 15 февруари 2021 година  Германия актуализира тактиката си за имунизацията против COVID-19 Германия актуализира тактиката си за имунизацията против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР