Доклад, който предстои да бъде публикуван днес, ще покаже, че

...
Доклад, който предстои да бъде публикуван днес, ще покаже, че
Коментари Харесай

Премиерът на Италия вярва, че разпространението на коронавируса в страната се забавя

Доклад, който предстои да бъде публикуван днес, ще покаже, че кривата на новите случаи с коронавирус в Италия започва да се изразнява, заяви днес италианският премиер Джузепе Конте, цитиран от ДПА.

Министерството на здравеопазването трябва да публикува седмичния си доклад за тенденциите на пандемията, включително показателя за репродукция на вируса (R) - ключов индикатор за скоростта на разпространението му.

" Вярвам, че днес националната стойност на R ще слезе под 1,7 ", нивото измерено през последните две седмици, каза Конте по време на синдикално събитие. По думите му това ще означава, че предприетите мерки дават " известен резултат " и ако това е така, то е " окуражаващо ".

До вчера не беше ясно дали втората коронавирусна вълна в Италия е поставена под контрол. От вторник насам дневният ръст на заразените варира между 33 000 и 38 000. Миналата седмица страната бе разделена на три зони - червена, оранжева и жълта - според различните степени на ограничителни мерки съгласно рисковете от заразяване. " Червените " региони са на практика в локдаун - повечето магазини са затворени и хората могат да напускат жилищата си само по уважителни причини. Под такъв режим са областите Ломбардия, Пиемонт, Вале д`Аоста, Южен Тирол и Калабрия. Премиерът Конте каза, че категориите на останалите области може да бъдат повишени с една степен, ако това изискват данните в днешния доклад.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14959  Кръвният център във Варна търси незабавно донори на плазма Кръвният център във Варна търси незабавно донори на плазма  Директорът на болничното заведение в Провадия загуби борбата с COVID-19 Директорът на болничното заведение в Провадия загуби борбата с COVID-19  Болницата в Ловеч има незабавна потребност от медицински сестри Болницата в Ловеч има незабавна потребност от медицински сестри
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР