Десетки протестиращи блокираха за кратко АМ „Тракия“ край Бургас по

...
Десетки протестиращи блокираха за кратко АМ „Тракия“ край Бургас по
Коментари Харесай

Започна се! Протестиращи блокираха магистрала „Тракия“ заради скъпите горива

Десетки протестиращи блокираха за кратко АМ „ Тракия “ край Бургас по време на днешния протест срещу скъпите горива в България. Колоните с автомобили спряха на аутобана на входа на морския град и надуваха мощно клаксони.

На място дойде полиция, която ги увещаваше да изтеглят автомобилите от магистралата. Не след дълго колоните с коли потеглиха към входа на Бургас. На място се образува дълга колона от автомобили и от двете страни на магистралата, съобщава trafficnews.bg.

Подобни протести се организират в още няколко града в страната. Сред тях е и Пазарджик.

Прогнози на експерти сочат, че тези цени не са пределни и в идните седмици и месеци може да се вдигнат още. Така скоро може да видим стойности над 2.50 лева за литър.

Недоволните бургазлии потеглиха към кв. „ Ветрен “ в колона, за да изразят мирно недоволството си от повишаването на цените на горивата у нас.

Пътят към бургаския квартал е натоварен с леки автомобили, които с ниска скорост се изнизват към крайната си дестинация, като малко преди " Джъмбо " ще завъртят на обратно и ще демонстрират недоволството си и в самия град. След това се очаква да се върнат отново на паркинга, от който потеглиха по-рано днес.

Колоната е водена от 5 патрулки, а през всеки 200 метра по трасето има спрян по един автомобил на полицията.

В 15:00 ч. демонстративната колона навлезе по централните улици в града и постепенно започна да се разпръсква. На финала имаше около 70-80 коли.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР