Гръцките учители днес се връщат на работа, за да подготвят

...
Гръцките учители днес се връщат на работа, за да подготвят
Коментари Харесай

Гръцките учители се връщат днес на работа с протест

Гръцките учители днес се връщат на работа, за да подготвят възстановяването на учебните занятия - първо на последния гимназиален клас от 11 май, а после и на останалите класове от прогимназията и гимназията на 18 май, предаде телевизия Скай.

Най-големият учителски синдикат, Федерацията на служителите в средното образование (ФССО), обаче обяви за днес тричасова стачка в знак на протест, че на учителите не са осигурени безопасни условия на труд.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7314
10 нови случая на коронавирус в Гърция за едно денонощие

Председателят на синдиката Теодорос Цухлос настоя днес да бъдат приложени всички мерки за безопасност, както и да бъде извършена дезинфекция на училищните сгради.

Той обясни още, че има проблем със завръщането в училищата по островите на учителите, които са се прибрали по Великден в домовете си, а сега срещат реакция срещу връщането си от страна на местните общности.

Обмисля се по-ранно отваряне на ресторантите в Гърция

От своя страна инфекционистът проф. Хараламбос Гогос увери, че отварянето на училищата ще стане по безопасен начин и е планирано до последния детайл. Той увели, че е разработен план за действие, ако се появи случай на зараза в училище, като съответният клас ще бъде затварян. Гогос обясни още, че не е необходимо в училище да има задължително носене на маски, защото децата не знаят как да ги носят и това може да е дори опасно. Той призова децата дори и при еднократна кашлица да си остават вкъщи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7314  Заведенията отвориха порти, чакат своите клиенти

Заведенията отвориха порти, чакат своите клиенти  Началникът на защитата разкри какъв брой военни са инфектирани с COVID-19

Началникът на защитата разкри какъв брой военни са инфектирани с COVID-19  Европейска комисия: Българската стопанска система ще се свие със 7,2% тази година и ще нарасне с 6% следващата година Европейска комисия: Българската стопанска система ще се свие със 7,2% тази година и ще нарасне с 6% следващата година
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР