Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

ЕС: Китай да предприеме действия, за да защити света от бъдещи пандемии

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел призова Китай да допринесе значително в борбата срещу пандемията от коронавирус и посочи, че трябва да се проведе независимо научно разследване на произхода на пандемията, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7983
В днешното издание на " Франкфуртер алгемайне цайтунг " Борел пише, че Китай трябва да предприеме действия, за да бъде защитен светът от бъдещи пандемии.

" Независимо научно разследване на произхода на тази пандемия също е наложително ", написа Борел.

Вирусът се появи за пръв път в китайския град Ухан през декември и някои държави, след които САЩ и европейски страни, разкритикуваха начина, по който Пекин е действал по време на заразата.

Китай твърди, че подходът му е бил открит и прозрачен.

Борел написа също, че Китай трябва да поеме отговорност " съизмерима с тежестта му " в справянето с пандемията. Да участва в проучванията за ваксина и даването на тласък на световната икономика, както и в мащабното усилие за опрощаване на дългове за най-засегнатите, главно развиващи се, държави.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7983  Край на епидемията от ковид в Словения Край на епидемията от ковид в Словения  351 нови смъртни случая във Франция за последното денонощие 351 нови смъртни случая във Франция за последното денонощие  Ген. Мутафчийски в яростта си: От в този момент нататък чакам да измрат доста хора Ген. Мутафчийски в яростта си: От в този момент нататък чакам да измрат доста хора
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР