Възстановява се предлагането на кафе, топли и студени напитки и

...
Възстановява се предлагането на кафе, топли и студени напитки и
Коментари Харесай

Какви нови мерки сa предприети в Сливен във връзка с COVID-19?

Възстановява се предлагането на кафе, топли и студени напитки и други стоки от вендинг-автомати, разположени на открито в Сливен.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6803
Препоръчително е собствениците да извършват периодична дезинфекция на машините и клиентите да спазват санитарно-хигиенните изискания при ползването им.

250 души в Сливен ще бъдат подпомогнати по програмата „ Топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020”. Проектът е одобрен от Агенцията по социално подпомагане.

Целта е приготвяне и доставка на топъл обяд до дома в подкрепа на уязвими граждани, които поради бедност и продължителна социална изолация заради пандемията, са в затруднение да осигурят сами прехраната си, уточняват от общината.

От началото на създаването на хранителната банка са раздадени 837 пакета на нуждаещи се.

Продължаваме с подкрепата за тях заедно с фирми и граждани, които даряват продукти от първа необходимост, а доброволци ги предоставят по домовете, каза кметът Стефан Радев.

През последното денонощие са регистрирани по-малко сигнали на дежурния телефон в Общината.

Три случая на нарушаване на карантината са установени в област Сливен

По данни на Националната информационната система на Министерството на здравеопазването към 29 април общо диагностицираните лица с коронавирус в Сливен са 47, от тях хоспитализираните са 22. На домашно лечение са двама, починалите са четирима, а излекуваните – 19.

Общият брой на карантинираните на територията на общината към момента е 2 497, като от тях на 936 души не е изтекъл периодът за наблюдение. В град Сливен под карантина са 855 души, в други населени места – 81.

Благодаря на всички, които се съобразяват с мерките и проявяват отговорност. Община Сливен остава в подкрепа на гражданите и лечебните заведения в извънредната ситуация!, каза още кметът.

И апелира за самодисциплина по време на празниците.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6803  37% нарастване на безработицата в Албания след началото на епидемията от COVID-19 37% нарастване на безработицата в Албания след началото на епидемията от COVID-19  Българи в Лондон с коментар за ситуацията в британската столица Българи в Лондон с коментар за ситуацията в британската столица  В Съединени американски щати: 20 хиляди $ коства престоят в болница с Covid-19, 250 000 $ за интензивното В Съединени американски щати: 20 хиляди $ коства престоят в болница с Covid-19, 250 000 $ за интензивното
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР