Румънски прокурори съобщиха днес, че са задържали румънски гражданин, който

...
Румънски прокурори съобщиха днес, че са задържали румънски гражданин, който
Коментари Харесай

Задържаха румънец, заподозрян в шпионаж в полза на Русия

Румънски прокурори оповестиха през днешния ден, че са задържали румънски жител, който е обвинен в шпионаж в интерес на Русия, оповестява телевизия Диджи 24, като се базира на Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ).

Румънският жител е арестуван през вчерашния ден по съмнение, че от 2022 година е следил и фотографирал придвижването на военни конвои на Румъния и на НАТО в региона на Тулча и е изпращал информацията на съветското посолство в Букурещ.

Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма е разпоредила през вчерашния ден арест на румънския жител, който е разследван за измяна. Той е обвинен, че е събирал информация от боен темперамент и е снимал бойна военна техника и напредването на боен личен състав в региона на границата с Украйна, а след това е предавал информацията на дипломати от съветското посолство в Букурещ.

От дома му са конфискувани голям брой доказателства, оповестява дирекцията.

По предложение на прокуратурата Апелативният съд на Букурещ е разпоредил 30-дневен прелиминарен арест на обвинения.

Телевизия Диджи 24 цитира правосъдни източници, съгласно които арестуваният румънски жител се споделя Александру Пискан. През месец март той е оповестил, че възнамерява да се кандидатира за кмет на град Плоещ като самостоятелен, само че явно тези проекти не са се осъществили, защото неговото име не попада в листата на претендентите за кмет, разгласен от Общинската изборна комисия, отбелязва Диджи 24, представена от Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР