В три пътувания за 25 години писателката Сара Уилър е

...
В три пътувания за 25 години писателката Сара Уилър е
Коментари Харесай

Чили - страната, в която не можете да се изгубите

В три пътувания за 25 години писателката Сара Уилър е открила толкова много за Чили, колкото и за самата себе си. В прекрасна статия за „ Гардиън “ тя описва видяното и усетеното в тази уникална земя.

„ Когато бях за пръв път в Чили преди 30 години, интервюирах телевизионен синоптик. Всяка вечер след новините в 18 ч. този човек трябваше да казва: „ Утре ще бъде много горещо на север, приятно топло в средата и убийственото студено на опашката “.

Каква форма! Това беше нещото, което ме привлече към тази дълга тънка държава. Може ли една жена, живееща „ на върха “, да има нещо общо с мъж, роден на 4270 км по-надолу? Как може една държава да функционира, когато е 25 пъти по-дълга, отколкото широка? Отидох да разбера. Работното заглавие на книгата, която произлезе от това пътуване, беше „ Планините да са винаги отляво “. Защото ако спазвах това, никога нямаше да се изгубя ".

Къде ще ви отведе пътят, ако спазвате това правило, и какви изненадаи крие тази далечна страна - вижте на pochivka.blitz.bg!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР